Teknoloji

YouTube reklam geçme butonunu gizlemediğini açıkladı

youtube tv

Bazı YouTube kullanıcıları, son günlerde platformda reklamları atlamanın zorlaştığını fark etti. Reddit’te bir kullanıcı, masaüstü versiyonunda reklam geçme butonunun üzerinde siyah dikdörtgenler olduğunu ve beklenen geri sayım yerine bu görsellerin yer aldığını belirtti. Kısa bir süre sonra, Android Police de mobil cihazlarda reklam atlama geri sayımının görünmediğini ortaya çıkarmıştı.

Ancak şirket tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, reklam geçme butonunun kaldırılmadığı ve sadece reklamların gösterim şeklinin bazı unsurlarının değiştirildiği vurgulandı.

Şirket sözcüsü Oluwa Falodun, The Verge’e verdiği demeçte, “YouTube, reklam geçme butonunu gizlemiyor. Geçilebilir reklamlarda, buton her zaman olduğu gibi oynatmanın 5. saniyesinden sonra görünüyor” ifadesini kullandı.

Yapılan değişiklikler hakkında konuşan Falodun, YouTube’un “reklam oynatıcı üzerindeki unsurları azalttığını” belirterek, bunun izleyicilerin “daha sade bir deneyimle reklama daha derinlemesine odaklanmasını” sağlayacağını söyledi. Hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanıcılar, reklamı geçme geri sayımını ekranın altındaki bir ilerleme çubuğu olarak görebilirler. Burada temel fark, geçme butonunun tamamen kaldırılmaması; ancak daha önceki haliyle sunulmuyor olması.

YouTube reklam gösteriminin kapsamını genişletmek için çalışıyor

Her ne kadar geçme butonunun gizlenmediği konusunda açıklama yapılmış olsa da, YouTube’un reklamları nerede ve nasıl gösterdiği konusunda genişlemeler yaptığı biliniyor. Örneğin, artık duraklatma ekranında da reklamlar görülebiliyor ve geçen yıl platform, içerik üreticilerinin bazı reklam kontrol seçeneklerini kaldırmıştı. Ayrıca şirket, reklam engelleyicileri kullanarak reklamları atlamaya çalışan kullanıcılarla mücadele ediyor. Tabii ki, reklamları tamamen ortadan kaldırmanın en kolay yolu YouTube Premium’a abone olmak; ancak bu hizmetin fiyatı giderek yükseliyor.