ManşetlerTeknoloji

YouTube’dan Premium kullanıcıları için yeni özellikler geliyor

youtube premium

YouTube, Premium aboneleri için bir videonun daha sıkıcı kısımlarını atlamanın hızlı bir yolu da dahil olmak üzere bir dizi yeni özelliği kullanıma sundu. Kullanıcılar bir videoya iki kez dokunduğunda artık yapay zeka ve görüntüleme verilerinin birleşimine dayalı olarak YouTube’un videonun daha ilginç olarak işaretlediği kısımlara atlayacak. Bu özellik şu anda ABD’de Android kullanıcıları için yayında, ancak önümüzdeki haftalarda iOS kullanıcılarına da sunulacak.

Android’de Premium aboneleri artık yeni resim içinde resim özelliği sayesinde e-postalarını kontrol ederken, sosyal medyada gezinirken veya genel olarak diğer uygulamalarda bir şeyler yaparken de Shorts izleyebilecek.

Premium kullanıcıları aynı zamanda YouTube’un en yeni deneysel özelliklerine de erişebilecek. YouTube’un en yeni testlerinden biri, hizmetin kısa biçimli videolarını otomatik olarak kullanıcıların cihazlarına kaydeden ve daha sonra çevrimdışı izleyebilen Shorts için akıllı indirme özelliği.

Buna ek olarak, Android kullanıcıları artık ekranlarında ne oynuyorsa onu izlemeyi bırakmak zorunda kalmadan sorularına cevap verebilen ve ilgili içerik önerebilen, sohbete dayalı bir yapay zeka deneyimine erişebiliyor. Ancak bu özellik şu anda yalnızca ABD’deki kullanıcılarla sınırlı ve sadece”Sor” düğmesinin görüntülendiği İngilizce videolar için geçerli.

Son olarak Premium aboneleri, YouTube’un web için yeniden tasarlanan ve görünüşe göre ilgili içeriği bulmayı kolaylaştıran izleme sayfasına erişebiliyor.

YouTube Premium hizmetini daha çekici hâle getirmek için önemli adımlar atıyor

YouTube Premium, videolardan reklamları kaldırıyor ve abonelere çevrimdışı görüntüleme, Music Premium ve diğer avantajlara erişim olanağı tanıyor. Google’ın sahibi olduğu video paylaşım platformu, şubat ayında hem Premium hem de Music tarafında 100 milyon aboneye ulaştığını açıklamıştı. Ancak şirket söz konusu hizmetleri için daha fazla kişinin ödeme yapmasını sağlamaya çalışıyor. Google yeni avantajlar getirmenin yanı sıra, reklam engelleyicilere karşı da savaş yürütüyor. Şirket yakın zamanda mobil cihazlardaki reklam engelleyici uygulamaların videolarına erişmesini engellemeye başladı.

İLGİLİ HABERLER