ManşetlerTeknoloji

YouTube Premium kullanıcıları için uyku modu zamanlayıcısını test ediyor

youtube premium

Bir YouTube videosu izlerken ekran başında uyuyakalanlar birkaç saat sonra ekranda otomatik oynatma ile açılan bambaşka bir videoyla karşılaşabiliyor. İzleme geçmişinin dolmasına neden olan bu sorunun çözümü için YouTube’dan bir uyku zamanlayıcısı geliyor. Ancak bu özellik ilk etapta YouTube Premium kullanıcıları için test ediliyor.

Bu testin de süreli olduğunu belirtmek gerekiyor. 2 Eylül’e kadar uyku zamanlayıcısı özelliğini deneyimlemek mümkün olacak. Özelliğin bu tarihten sonraki akıbetinin ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.

2 Eylül itibarıyla uyku zamanlayıcısı özelliği tüm YouTube kullanıcılarına da açılması da, tamamen tarihe karışması da ihtimaller arasında yer alıyor. Premium kullanıcıları buraya tıklayarak “uyku modu zamanlayıcısı” olarak adlandırılan özelliğin testine katılabiliyor.

YouTube Premium uyku modu zamanlayıcısı telefon, tablet ve bilgisayarda kullanılabiliyor

Teste katılan Premium kullanıcıları telefon veya bilgisayarlarında bir video açtıklarında videonun ayarlar menüsü üzerinden belli bir zaman aralığı seçerek videonun durdurulacağı zamanı belirleyebiliyor. Bu işlevsel özelliğin kalıcı olması pek çok kullanıcıyı mutlu edecektir.