Teknoloji

YouTube Music ve Apple Music arasında çalma listesi transferi resmen başladı

youtube music podcast

Artık çalma listelerinizi Apple Music ve YouTube Music arasında resmi bir şekilde taşımanız mümkün. Apple, bir hizmetten diğerine geçmek için yapmanız gerekenleri özetleyen iki yardım belgesi yayınladı.

Apple Music’ten Spotify’a veya Spotify’dan Apple Music’e geçmenin resmi bir yolu yok. Şimdilik, yalnızca Apple Music’ten YouTube Music’e veya YouTube Music’ten Apple Music’e geçiş var.

Yalnızca oluşturduğunuz çalma listelerinin aktarıldığını belirtmekte fayda var. Müzik dosyaları, iş birliği yapılmayan paylaşılan çalma listeleri ve düzenlenmiş çalma listeleri ve Apple Music çalma listelerinizi düzenlediğiniz klasörler YouTube Music’e aktarılamıyor.

YouTube Music ve Apple Music arasındaki transferde bazı istisnalar var

Aktarmak istediğiniz Apple Music çalma listesi podcast’ler, sesli kitaplar veya kullanıcı tarafından yüklenen ses dosyaları içeriyorsa, bunlar transfer edilemeyecek ve yalnızca çalma listelerindeki şarkılar aktarılacak. Aktarım yaptığınız hizmet belirli şarkılara sahip değilse, o şarkılar da transfer kapsamının dışında kalacak.

Hedef fark etmeksizin tüm süreç genellikle birkaç dakika sürüyor, ancak aktardığınız çalma listesi sayısına bağlı olarak birkaç saate kadar uzayabilir.