Eğlence

YouTube videolar için en iyi kapak resmini seçmeye yardımcı olacak

youtube

YouTube videoları için en iyi kapak resmini seçme süreci yakında çok daha kolay hâle gelebilir. Platform, “Test Et & Karşılaştır” adını verdiği bir özelliğin ilk aşamalarında olduğunu duyurdu. Söz konusu özellik sayesinde içerik oluşturucuları tek bir video için üç tane kapak resmi yükleyebiliyor ve hangisinin en uygun olduğu platform tarafından karşılaştırmalı şekilde test ediliyor.

Şirketten yapılan açıklamada, özelliğin hâlihazırda birkaç yüz içerik oluşturucusuyla test edildiği ve beta sürümün önümüzdeki dönemde binlerce içerik oluşturucusuna açılacağı belirtildi. Gelecek yıl, özelliğin tüm kullanıcılara açılması planlanıyor.

Şirket, A/B testi olarak bilinen yeni özelliğinin kullanıcıları tarafından “en çok istenen özellik” olduğunu söylüyor. Bir videonun kapak resmi, görüntüleyenlerin ilgisini çekmede hayati bir rol oynuyor. Dolayısıyla bir videoyu ilgi çekici hâle getirmekte etkili olan bu süreç büyük öneme sahip. Özelliğe ait bir ekran görüntüsü, Test Et ve Karşılaştır özelliğinin, her bir kapak resminin “izlenme süresine” etkisini yüzdesel olarak nasıl raporlayacağını gösteriyor.

YouTube içerik oluşturucularını rahatlatacak

YouTube bu yeni özelliğiyle içerik oluşturucularını üçüncü taraf uygulamalarından veya farklı platformlarda da yapılan “Hangi kapak resmi daha iyi?” anketlerinden kurtaracak gibi görünüyor. Dolayısıyla özelliğin geniş ölçekli kullanıma sunulmasınının sabırsızlıkla beklendiği söylenebilir.