YouTube, Instagram tarzındaki Hikâyeler özelliğini daha fazla yapımcının kullanımına açıyor. 10 binden fazla aboneye sahip olan kanallar bu araçtan yararlanma imkanı yakalıyor.
Instagram Hikâyeleri ve YouTube’un yaklaşımı arasında birtakım önemli farklar bulunuyor. YouTube Hikâyeleri mobil uygulamada yedi gün boyunca kalıyor. Bunlar hem abonelere hem de abone olmayanlara gösteriliyor. Bunlar YouTube’un bir videonun yanına yerleştirdiği “Sıradaki” kenar çubuğunda gösteriliyor.
Bu aracı kullanan yapımcılar, hikâyeler üzerinden etkileşim kuran hayranlara ve abonelere cevap verebiliyor. Yapımcıların cevapları hikâyeye denk gelen herkes tarafından görülebiliyor. Hayranlar hikâyelere yorumlarını veya sorularını bırakabiliyor, yapımcılar da her bir yorum veya soruya herkese açık biçimde cevap verebiliyor.
YouTube Hikâyeleri ilk kez Kasım 2017’de duyurulmuştu. Bununla amaçlanan günlük gelişmeleri abonelere yansıtmaktan daha çok, topluluğun ilişkilerini sıkılaştırmak ve kanal tanıtımını yapmak gibi görünüyordu. Yapımcılar hazırladıkları videoların kamera arkası görüntülerini hikâyeler olarak paylaşabilirler veya yakında çıkacak işlerin tanıtımlarını buradan yapabilirler.
YouTube bu özelliği yılın başından beri birkaç kanalla test ediyordu. YouTube’un bu özelliği iş ortaklığı programı üyelerine açması, YouTube Hikâyelerinin mobil kullanıcıların karşısına daha fazla biçimde çıkacağı anlamına geliyor.
YouTube’dan, hikâyeler özelliğinin daha fazla yapımcıya açılmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yapımcılardan gelen geri bildirimler doğrultusundan, bizzat onlar için tasarlanmış bir ürün oluşturulduğunu kaydetti. YouTube’un hikâyeler özelliğinin Instagram’ınki kadar etkileyici olup olmadığını zamanla göreceğiz.
Eğer bir YouTube kanalı sahibiyseniz ve abone sayınız da 10 binin üzerindeyse, YouTube mobil uygulamasını açıp kamera ikonunu tıklattığınızda, “Hikâye Oluştur” şeklinde bir seçenek göreceksiniz.