Teknoloji

YouTube, kendi videolarınızı düzenlemenizi sağlayan yeni mobil uygulaması YouTube Create’i duyurdu

youtube create

YouTube, kullanıcılarının mobil cihazları üzerinde video düzenlemeyi kolaylaştırmak adına yepyeni bir uygulama olan YouTube Create’i duyurdu. Bu uygulama, kullanıcıların YouTube üzerindeki video içeriklerini dahası Shorts videolarını direkt olarak telefonlarından düzenlemelerini sağlıyor.

Diğer popüler kısa video platformu TikTok’un yanı sıra, TikTok’un popüler video düzenleme uygulaması CapCut başarısını örnek alan YouTube, ayrı bir video düzenleme uygulamasıyla kullanıcılarının bu tip kolayca oluşturulabilen video içeriklerini özelleştirmek için daha geniş olanaklar sunmayı hedefliyor.

YouTube Create video düzenleme işlerini kolaylaştıracak

YouTube Create uygulaması, kullanıcılara tamamen ücretsiz sunulacak ve kısa süreliğine Android platformunda belirli pazarlarda kullanıma sunulacak. Bu pazarlar, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Endonezya, Hindistan, Kore ve Singapur olarak belirlendi.

Uygulamanın iOS kullanıcılarıyla da önümüzdeki yıl buluşması planlanıyor. Uygulama, hassas düzenleme ve kesme, otomatik altyazı, seslendirme gibi bir dizi özellikle birlikte, kullanıcıların kırpma, filtre, efekt, geçiş ve telif hakkı içermeyen müzik kütüphanesine erişim gibi özelliklerle videolarını daha zengin ve çekici hale getirmesine olanak sağlıyor.

YouTube, Made on YouTube etkinliğinde sunduğu bir dizi haberin parçası olarak YouTube Create’i duyuruyor. Şirket, Shorts için AI tarafından üretilen arka planları oluşturmak için bir “Dream Screen” aracı da dahil olmak üzere bazı yeni AI destekli özellikler de açıkladı. Ayrıca, AI tarafından önerilen video konuları da tanıtıldı.