Dell XPS 13, uzun yıllardır en iyi dizüstü bilgisayarlar arasında sayılıyor. Her yıl daha hızlı işlemciler ve daha uzun pil ömrüyle güçlenen dizüstü bilgisayarın imzası olan çerçevesiz tasarımı da her yıl iyileşiyor. Ancak XPS 13’te 2015 çıkışlı ilk modelden bu yana önemli bir kusur bulunuyordu. Ekran çerçevesinin inceliğinden ötürü web kamerasının ekranın alt kısmına yerleştirilmesi, video görüşmelerde tuhaf bir görüntünün ortaya çıkmasına yol açıyordu.
Ancak 2019 model XPS 13 ile birlikte bu şikayet de tarihe karışacak gibi görünüyor. Kullanıcılarından gelen yorumları duyan Dell, web kamerasını olması gerektiği gibi ekranın üst kısmına taşıdı.
Yeni XPS 13’ün diğer özellikleri ise pek fazla sürpriz etkisi yaratmıyor. Sekizinci nesil Intel Whiskey Lake işlemciler Core i3, i5 ve i7 versiyonlarıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Renk seçenekleri arasına beyazı da ekleyen Dell, Dolby Vision desteği de sunuyor. Menteşelere de ince ayar yapan şirket, kapağın tek elle açılmasını da kolaylaştırıyor.
Ancak şovun yıldızının web kamerası olduğu rahatlıkla söylenebilir. Dell’den verilen bilgiye göre, şirketin Ar-Ge ve mühendislik ekipleri 2.25 mm. kamera modülünü ince çerçeveye yerleştirmek adına 2 yıl boyunca ciddi bir mesai harcadı. Ancak bu değişim, bazı tavizleri de beraberinde getirmişe benziyor. Yeni Dell XPS 13’ün kamerasında Windows Hello desteği bulunmuyor. Dell bu açığı opsiyonel olarak sunduğu parmak izi tarayıcısıyla kapatmayı umuyor.
Yeni XPS 13, 899.99 dolardan başlayan fiyatlarla yurt dışında satışa sunuldu.
Yeni Dell XPS 13, şirketin CES 2019’da sergilediği tek yeni dizüstü bilgisayar değil. 2’si 1 arada formatındaki Inspiron 7000 Black Edition‘ın yeni versiyonu da CES 2019’da gözler önüne çıktı. Kullanıcılar bu yeni versiyonda kalemi, ekranın altındaki menteşeye yerleştirebilecek. Kullanıcılara 13 ve 15 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneği sunan Dell, yeni dizüstü bilgisayarını mayıs ayında çıkaracak. Dell’in Mobile Connect adını taşıyan yazılımı ise bilgisayarlar ve Android telefonlar arasında hızlı biçimde veri transferini sağlıyor.