Teknoloji

Amazon’un yeni Kindle modelleri resmi duyuru öncesinde yanlışlıkla satışa sunuldu

amazon kindle

Amazon henüz yeni nesil Kindle e-kitap okuyucularını resmi olarak duyurmadı, ancak İngiltere’de faaliyet gösteren perakende zinciri John Lewis, 12. nesil giriş seviyesi Kindle ve yeni Kindle Kids Edition’ı bugün kısa bir süreliğine internet sitesinde satışa çıkardı. Good e-Reader‘ın fark ettiği bu durum sonrasında her iki modelin de ürün sayfaları kaldırıldı.

Daha önce de 12. nesil Kindle Paperwhite modeli, eBay’de listelenmiş ve bu ilan da kaldırılmıştı. Bu kayıtta, cihazın ambalajına ait görüntüler yer alıyor ve yeni Kindle’ın hafif yükseltmelerle geldiği görülüyordu. Öne çıkan en önemli değişiklik, biraz daha büyük olan yedi inçlik bir E Ink ekran oldu.

John Lewis’in giriş seviyesi 12. nesil Kindle ürün sayfası, eylül ayında sızdırılan detayları doğruluyor gibiydi. Bu sızıntılara göre, yeni Kindle modeli 300 ppi çözünürlüğe sahip altı inçlik bir E Ink ekranla gelecek ve ekranın kontrast oranı artırılmış. Ayrıca, cihazın ön ışığı artık maksimum parlaklık seviyesinde yüzde 25 daha aydınlık olacak. Ancak bu modelde, daha pahalı Kindle Paperwhite ve diğer Amazon E Ink cihazlarında bulunan renk sıcaklığı ayarı ise yine mevcut olmayacak.

Ürün sayfasına göre, 12. nesil Kindle ayrıca, siyah ve beyaz E Ink ekranın renklerini ters çevirerek karanlıkta daha rahat okuma sağlayan yeni bir karanlık mod sunuyor. Cihazda daha hızlı sayfa geçişleri de dikkat çekerken, 16 GB depolama alanı ile geleceği belirtiliyor. John Lewis, yeni Kindle’ı 94.99 sterlin fiyatla satışa sunmuştu.

Yeni nesil Amazon Kids Kindle Edition da sızdırıldı

Aynı zamanda mağaza, 12. nesil Amazon Kindle Kids Edition modelini de gözler önüne serdi. Bu model de giriş seviyesi Kindle ile aynı teknik özelliklere sahip olup, daha parlak bir arka aydınlatma ve daha iyi kontrast sunan bir E Ink ekran barındırıyor. Önceki Kindle Kids Edition modellerinde olduğu gibi, bu yeni versiyon da bir kılıf, iki yıllık genişletilmiş garanti, çocuklar için e-kitap ve sesli kitaplar sunan Amazon Kids+ aboneliği ve ebeveyn denetimlerinin bulunduğu bir kontrol paneli ile geliyor. John Lewis bu modeli 114.99 sterlin fiyatla satışa çıkarmıştı.

Geçmişteki Kindle Kids Edition modelleri, Amazon Kids+ aboneliğiyle bir yıl boyunca ücretsiz içerik sunuyordu. Ancak John Lewis’in kayıtlarına göre, 12. nesil model yalnızca altı aylık bir Amazon Kids+ aboneliği ile gelecek.