Teknoloji

Xiaomi’nin dört telefon modeli artık güncelleme almayacak

xiaomi poco m2 pro

Xiaomi’nin popüler Redmi ve Poco markalı telefonlarından dört model, artık yazılım güncellemesi almayacak. Çin merkezli teknoloji şirketi, Redmi 9 Prime, Redmi 9C NFC, Poco M2 Pro ve Redmi K30 Ultra modellerini Destek Sonu (EOS) listesine ekledi. Bu adım, kullanıcıları ciddi bir güvenlik riski ile karşı karşıya bırakabilir.

Bu cihazlar, bundan böyle ne Android işletim sistemi güncellemeleri ne de MIUI arayüz güncellemeleri alacaklar. Aynı şekilde, cihazlara gelecekteki güvenlik yamaları da ulaşmayacak. Bu, kötü niyetli kişiler tarafından telefonlarda keşfedilebilecek güvenlik açıklarının yamalanamayacağı anlamına geliyor. Özellikle finansal işlemler, kişisel verilerin depolandığı uygulamalar gibi kritik işlemlerin bu cihazlar üzerinde gerçekleştirilmesi, kullanıcıların güvenliğini ve veri korumasını ciddi şekilde tehlikeye atabilir.

Xiaomi’nin bu telefonlarını kullananlar ne yapmalı?

Cihaz sahiplerinin, yaşanabilecek yazılım hataları ve performans sorunlarına karşı daha modern bir cihazla değişiklik yapmaları kesinlikle öneriliyor. Yedekleme, veri transferi gibi adımların planlanması ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER