Teknoloji

Xiaomi ve Oppo da katlanabilir telefon geliştirmek için çalışıyor

Xiaomi abd elektrikli otomobil

xiaomi ve oppoAkıllı telefon pazarında 2019 katlanabilir telefonların yılı olacak gibi görünüyor. Samsung bu konudaki hazırlıklarına uzun süre önce başlamıştı. Şirketin telefonunu Galaxy F adıyla çıkaracağı söyleniyor. Çinli Huawei’nin de bir katlanabilir telefon üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Ancak katlanabilir telefon segmentindeki hareketlilik bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Xiaomi ve Oppo da katlanabilir telefon geliştirmek için çalışan şirketler arasında sayılıyor.

Xiaomi’nin katlanabilir telefonunu önümüzdeki yılın hangi döneminde çıkaracağı henüz bilinmiyor. Ancak şirketin katlanabilir telefon geliştirme hazırlıklarına şimdiden başladığı söyleniyor. İçe katlanan tasarımları tercih eden Huawei ve Samsung’un aksine Xiaomi’nin dışa katlanan bir tasarımı seçeceği iddia ediliyor. Böylelikle ortaya daha kompakt bir cihazın çıkması, ancak aynı zamanda ekran yüzeyinin hatırı sayılır ölçüde genişlemesi bekleniyor.

Çinli üreticinin akıllı telefonunun fiyat etiketine yazacağı meblağ konusunda ise ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Samsung’un katlanabilir telefonunun yurt dışında 2 bin dolar gibi bir rakam karşılığında satılabileceği söyleniyor. Xiaomi’nin cihazlarında yüzde 5’in üstünde bir kâr marjı uygulamadığı biliniyor. Bu da şirketin katlanabilir telefonunun rakiplerine kıyasla uygun bir fiyatla satılması ihtimalini artırıyor.

Xiaomi dışında bir diğer Çinli üretici Oppo’nun da kendi katlanabilir telefonunu geliştirdiği söyleniyor. Oppo’nun telefonunun çıkışı konusunda da henüz herhangi bir zaman aralığı verilmiyor. Oppo’nun tasarım tercihi de bilinmeyenler arasında yer alırken, şirketin fiyat politikası konusunda Samsung ile benzer bir noktada duracağı söyleniyor.

Xiaomi ve Oppo ile birlikte katlanabilir telefon pazarının ilk yılı daha hareketli geçecek gibi görünüyor. İlk etapta dört üretici pazara girecek gibi görünse de, LG ve Motorola’nın katılımıyla birlikte bu sayının altıya çıkması da ihtimaller dahilinde yer alıyor. İlk katlanabilir telefonların sınırlı sayıda üretilmesi öngörülüyor.