Teknoloji

Xiaomi Redmi Note 14 serisi gelecek hafta tanıtılacak

xiaomi redmi note 14

Xiaomi merakla beklenen Redmi Note 14 serisinin tanıtım tarihini resmen açıkladı. Şirket, Weibo üzerinden yaptığı duyuruda, serinin gelecek hafta piyasaya sürüleceğini doğruladı. Paylaşılan poster, seriye ait iki farklı cihazı gözler önüne serdi.

Poster incelendiğinde, her iki telefonun da karemsi (squircle) kamera modülü tasarımını ve kavisli bir gövde yapısını paylaştığı görülüyor. Ancak bir modelin kameraları cam panelin altında gizlenmişken, diğer modelde kameralar daha belirgin bir şekilde yerleştirilmiş durumda.

Redmi’nin bu yeni serisinde dayanıklılık ve kullanıcı güvenliği öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. Yapılan açıklamalarda “düşmeye karşı koruma, suya dayanıklılık ve servis garantisi” gibi önemli unsurlara vurgu yapıldı. Bu da serinin sağlamlık açısından kullanıcı beklentilerini karşılayacağını gösteriyor.

Redmi Note 14 serisine ait cihazlar için şirketin resmi web sitesi üzerinden ilk rezervasyonlar da açılmış durumda. Potansiyel alıcılar, şimdiden ön sipariş vererek cihazlarını güvence altına alabiliyor.

xiaomi redmi note 14

Redmi Note 14 serisinin üç modelden oluşması bekleniyor: Redmi Note 14, Redmi Note 14 Pro ve Redmi Note 14 Pro+. Bu modeller arasında fiyat ve donanım farklılıkları olmasına kesin gözüyle bakıldığını söylemek gerekiyor.

Serinin en uygun fiyatlı modeli olan Redmi Note 14’ün 1.5K AMOLED ekrana sahip olacağı konuşuluyor. Bu, önceki modelde bulunan FHD panelden önemli bir yükseltme olarak dikkat çekiyor. Fotoğrafçılık özellikleri bakımından ise Note 14 5G’nin arka tarafında 50 megapiksel çözünürlüğünde üçlü kamera sistemi yer alacak. Cihazın, MediaTek Dimensity 6100+ işlemcisi ile güçlendirilmesi bekleniyor.

Pro ve Pro+ modelleri ise serinin daha yüksek performanslı seçenekleri olacak. Her iki modelin de 120Hz yenileme hızına sahip kavisli 1.5K OLED ekran ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca, bu modellerin de 50 megapiksellik üçlü kamera sistemine sahip olacağı tahmin ediliyor.

Xiaomi Redmi Note 14 Pro Snapdragon 7s Gen 3 ile gelecek

Redmi Note 14 Pro’nun, Snapdragon 7s Gen 3 işlemcisi ile çalışacağı söylenirken, Pro+ modelinin Dimensity 7350 SoC işlemcisini kullanabileceği iddia ediliyor. Ayrıca, Pro modellerinden birinin 90W hızlı şarj desteğine sahip olacağı da gelen söylentiler arasında.