Teknoloji

Redmi 12 Türkiye’de satışa sunuluyor: İşte fiyatı ve özellikleri

redmi 12 5g

Xiaomi’nin yüksek beklentilerle piyasaya sürdüğü Redmi 12 modeli, Türkiye’de 1 Eylül itibarıyla raflardaki yerini alacak. LOG’un haberine göre, cihaz için belirlenen Türkiye fiyatı, 4 GB RAM ve 128 GB depolama kapasitesi için 7.999 TL olarak açıklandı.

Xiaomi tarafından öncelikle Tayland pazarına sunulan Redmi 12, Türkiye pazarına da giriş yapıyor. Üç farklı renk seçeneği ile Türk tüketicilerinin beğenisine sunulacak olan bu model, 6.79 inç FHD+ 90 Hz IPS LCD ekran özelliğine sahip. Cihaz, gücünü MediaTek Helio G88 işlemcisinden alacak. Ekranın üst kısmında bir delikle yerleştirilmiş olan 8 megapiksel selfie kamerası ve arkasında 50 megapiksel geniş açı, 8 megapiksel ultra geniş açı ve 2 megapiksel makro/derinlik kameraları da cihazın dikkat çeken özellikleri arasında.

Redmi 12 modelinde performans ve dayanıklılık bir arada

Redmi 12’nin temel ihtiyaçları karşılayabilecek güçte bir microSD yuvası bulunuyor. Telefonun 198 gram ağırlığı ve 8,17 mm kalınlığındaki gövdesi, taşınabilirlik konusunda da kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Cihaz, 18W şarj desteğiyle birlikte 5.000 mAh pil kapasitesine sahip. Ayrıca, IP53 sertifikasına sahip olan telefon toza ve suya karşı dayanıklı. Ekranında SGS Düşük Mavi Işık Sertifikası olan bu model, sanal RAM desteğini de beraberinde getiriyor.

Xiaomi, Redmi 12 modeli için “Sonsuz Deco kamera tasarımı hayal gücünüzü harekete geçirir” açıklamasını yaptı. Bu, telefonun arka kısmındaki iPhone benzeri kamera modülünü tanımlıyor.

Türkiye’de geniş bir kitleye hitap etmesi beklenen Redmi 12’nin tüm bu özellikleri ve uygun fiyatı, telefonun Türkiye pazarında ilgi görmesini sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER