Teknoloji

Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonları bu ay bitmeden tanıtılacak

Xiaomi Mix Fold 4 ve Mix Flip ile katlanabilir telefon portföyünü genişletmeye hazırlanıyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Lei Jun’un verdiği bilgiye göre, bu iki akıllı telefon da temmuz ayı içinde resmiyet kazanacak. Söz konusu telefonlar, Xiaomi’nin Pekin’in Changping bölgesindeki yeni Akıllı Fabrikası’nda üretilen ilk cihazlar olma özelliğini taşıyor.

81 bin metrekarelik bir alana kurulan fabrika, her yıl 10 milyon amiral gemisi telefon üretme kapasitesine sahip. Fabrika için 2.4 milyar yuan (10,79 milyar TL) yatırım yapan şirket, bu fabrikayı özel kılan unsurları da Weibo aracılığıyla paylaştı.

Fabrika, Jun tarafından “akıllı üretim platformu” olarak tanımlanıyor. Tesis, süreçleri iyileştirmek için bağımsız kararlar alabilecek ve bunları uygulayabilecek. Xiaomi, bunun ekipman sorunlarını teşhis etmeyi ve hatta otomatik hammadde ve bileşen satın alımı yapmayı da içerdiğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

xiaomi mix fold 4

Xiaomi Mix Fold 4 ve Mix Flip hakkında yeni paylaşımlar bekleniyor

Ayın tamamlanması için önümüzde 23 günlük bir süre var. Bu da önümüzdeki dönemde Mix Fold 4 hakkında yeni paylaşımlar görebileceğimiz anlamına geliyor. Mix Flip ile ilgili paylaşımların gelmesi de sürpriz olmayacaktır.