Teknoloji

Xiaomi Mix Fold 4’ün tanıtım tarihi belli oldu

xiaomi mix fold 4

Xiaomi Mix Fold 4 ve Mix Flip‘in temmuz ayı sona ermeden tanıtılacağı daha önce Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun tarafından açıklanmıştı. Şirket, Mix Fold’un resmi tantım tarihini de duyurdu. Katlanabilir telefon, 19 Temmuz’da gözler önüne çıkacak. Etkinlik Çin’de yerel saatle 19.00’da başlayacak.

Şirket Mix Fold 4’ün teknik özellikleri konusunda bilgi vermedi. Ancak katlanabilir telefonun 9.47 mm kalınlığında olduğu ve tartıda 226 gram çektiği belirtildi. Mix Fold 4, Leica ile birlikte geliştirilen dörtlü bir kamera sistemiyle gelecek. Bu sistemde iki telefoto kamera olacak. Bunlardan birinin 5x periskop kamera olduğu da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Xiaomi’nin paylaştığı bilgiler bunlarla sınırlı kalmıyor. IPX8 dayanıklılık sertifikası, 50W kablosuz şarj ve çift yönlü uydu iletişimi desteği de bilinenler arasında yer alıyor.

xiaomi mix fold 4

Xiaomi Mix Fold 4 ile birlikte Mix Flip de tanıtılacak mı?

Mix Fold 4 ile birlikte Xiaomi’nin diğer katlanabilir telefonu Mix Flip’in de tanıtılması bekleniyor. Ancak Xiaomi’nin paylaşımında Mix Flip’ten bahsedilmiyor. Şirket sadece Redmi K70 Ultra ve Smart Band 9’un da 19 Temmuz’da tanıtılacağını açıkladı.