ManşetlerTeknoloji

Xiaomi Mix Fold 4 ile katlanabilir telefon pazarındaki rekabette iddiasını gösteriyor

xiaomi mix fold 4

Xiaomi yeni katlanabilir telefonları Mix Fold 4 ve Mix Flip’i gözler önüne çıkardı. Başka bir yazıda anlatacağımız Mix Fold, şirketin “istiridye kabuğu” tasarımındaki ilk katlanabilir telefonu olma özelliğini taşırken, Mix Fold 4 geçmiş yıllardaki modellerin izinden gidiyor.

Mix Fold 4, Samsung Galaxy Z Fold 6 ve Honor Magic V3 gibi yeni katlanabilir telefonlarla rekabete girecek. Genel hatlarıyla selefine benzeyen Mix Fold 4’te dikdörtgen kamera modülünün tasarımında bazı değişiklikler yapılmış olması göze çarpıyor. Modül biraz daha büyütülürken, alt kenarı da kavis yapıyor.

Mix Fold 4’ün güç butonu aynı zamanda parmak izi tarayıcısı işlevini görüyor. Katlanabilir telefon, Xiaomi’nin güvenilirliği artırdığı ve inceliği koruduğu söylenen Dragon Bone Engine 2.0 teknolojisine sahip. Ağırlığın azaltılması için T800H yüksek mukavemetli karbon fiber mimarisiyle geliştirilen Mix Fold 4’ün menteşesinin 500 bin kullanıma dayanıklı olduğu belirtiliyor.

Katlıyken 9.47 mm kalınlığında olan telefonun kalınlığı açıldığında da 4.59 mm’ye iniyor. Tartıda 226 gram çeken telefon, IPX8 suya dayanıklılık sertifikasıyla geliyor.

Mix Fold 4’ün 6.56 inç büyüklüğündeki dış ekranı dört kenara doğru da kavis yapıyor. 7.98 inç büyüklüğündeki katlanabilir ekran ise 2488 x 2224 piksel çözünürlük sunuyor. İki ekranda da OLED panel tercih edilirken; 120 Hz yenileme hızı, 3000 nit maksimum parlaklık seviyesi, HDR10, HD Vivid ve Dolby Vision destekleri de ekranların ortak özellikleri arasında yer alıyor. Ultra ince cam kaplı katlanabilir ekranın içinde telefonun ön kameralarından biri bulunuyor.

Xiaomi Mix Fold 4’ün kameraları ise Leica ile birlikte geliştirildi. Arka tarafta ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2x yakınlaştırma yapabilen 50 megapiksel portre telefoto kamera, ve 5x yakınlaştırma yapabilen 50 megapiksel periskop kamera da sistemi tamamlıyor. Kamera uygulamasında kullanıcıları Leica ile birlikte geliştirilen filtreler ve fotoğraf tarzları bekliyor.

Katlanabilir telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye eşlik eden RAM seçenekleri 16 GB’a kadar uzanıyor. Depolama alanı içinse maksimum seçenek 1 TB olacak. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 67W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 5100 mAh pil veriyor.

Xiaomi Mix Fold 4 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Xiaomi Mix Fold 4, Çin’de 8999 yuandan (40911 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Bu fiyat karşılığında kullanıcılara 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı sunulacak. Renk seçenekleri ise siyah, beyaz ve mavi olarak sıralanıyor.

İLGİLİ HABERLER