Teknoloji

Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonu Mix Flip’in tanıtım tarihi açıklandı

xiaomi mix flip

Xiaomi Mix Flip adını taşıyan “istiridye kabuğu” formatındaki ilk katlanabilir telefonunun tanıtım tarihini açıkladı. Mix Flip, 19 Temmuz’da Mix Fold 4 ve Redmi K70 Ultra ile birlikte gözler önüne çıkacak.

Xiaomi’nin Mix Flip duyurusu bununla sınırlı kalmadı. Şirketin Weibo hesabından yapılan paylaşımda da katlanabilir telefonun bazı özellikleriyle ilgili bilgi verildi. Bu paylaşımlarda telefonun işlemcisi ve pil kapasitesi açıklanırken, tasarımı da sergilendi.

Mix Flip’in kalbinde de Xiaomi 14 serisi amiral gemilerinde olduğu gibi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci olacak. Leica ile birlikte geliştirilen arka kameralardan birinde diyafram genişliğinin büyük olduğu belirtilse de, fazla detay paylaşılmadı.

Xiaomi Mix Flip 4780 mAh pille gelecek

Katlanabilir telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4780 mAh kapasiteli pili verecek. Bu pil kapasitesinin Honor Magic V Flip ile aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

Xiaomi’den yapılan bir diğer paylaşımda ise telefonun UFS 4.0 depolama alanı, LPDDR5X RAM ve 3D buharlı soğutma çemberiyle geleceği de belirtiliyor. Mix Flip’in 4 inç büyüklüğündeki kapak ekranı ise 1240p çözünürlük ve 1600 nit maksimum parlaklık seviyesi sunacak.