Teknoloji

Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonu Mix Flip resmi kayıtlarda görüldü

xiaomi mix flip

Xiaomi Mix Flip adını taşıyan “istiridye kabuğu” tasarımına sahip ilk katlanabilir telefonunu bu ay bitmeden tanıtacak. Mix Flip’e ait ilk fotoğraflar da NCC sertifika kurumunun veri tabanı sayesinde ortaya çıktı.

NCC’ye sunulan fotoğraflarda Mix Flip’e katlanmış ve açılmış şekilde farklı açılardan bakmak mümkün oluyor. Belgeler telefonun pil ve şarj özellikleri konusunda da fikir edinmeyi sağlıyor.

Mix Flip, 2405CPX3DG model numarasıyla sertifika aldı. Katlanabilir telefonun kapak ekranında dikey olarak hizalanmış çift kamera kurulumu mevcut. Kapak ekranının büyüklüğü bilinmese de, ilk bakışta Honor Magic V Flip ve Motorola Razr 50 Ultra gibi 4 inç gibi görünüyor.

Cihazın arka tarafında Xiaomi markasının yazılı olduğu göze çarparken, ana ekranın üstünde de ön kameranın yerleştirildiği yuvarlak bir delik bulunuyor.

Sertifika kaydı, Mix Flip’in çift hücreli pili hakkında da bilgi edinmeyi sağlıyor. Bu hücrelerden biri 1195 mAh, diğeri ise 3595 mAh kapasiteye sahip. Bu da toplamda 4740 mAh kapasite anlamına geliyor. Sertifika, telefonun kutusundan 67W şarj adaptörüyle çıkacağını da gösteriyor.

Daha önceki sızıntılara göre, telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunuyor. Ana kamera görevini optik görüntü sabitleme özellikli 50 megapiksel sensör üstleniyor. 60 megapiksel 2x telefoto kamera da telefonda kullanıcıları bekleyenler arasında yer alıyor.

  • xiaomi mix flip
  • xiaomi mix flip
  • xiaomi mix flip
  • xiaomi mix flip

Xiaomi Mix Flip Çin dışında da piyasaya çıkacak

Mix Flip yukarıda da belirttiğimiz gibi bu ay içinde resmiyet kazanacak. Xiaomi’nin diğer katlanabilir telefonlarından farklı olarak Mix Flip’i Çin dışında da piyasaya sürmesi bekleniyor.