ManşetlerTeknoloji

Xiaomi Mix Flip tanıtıldı: 4.1 inç 120 Hz kapak ekranı, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci

xiaomi mix flip

Xiaomi Mix Flip ve Mix Fold 4 adını taşıyan yeni katlanabilir telefonlarını resmen gözler önüne çıkardı. Mix Flip, şirketin “istiridye kabuğu” tasarımına sahip ilk katlanabilir telefonu olma özelliğini taşıyor. Mix Flip ile şirket Samsung Galaxy Z Flip 6, Vivo X Flip ve Oppo Find N3 Flip gibi modellerle rekabet edecek.

Mix Flip’in 4.01 inç büyüklüğündeki kapak ekranı, türünün en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Simetrik çerçevelerle çevrili olan ekranın yenileme hızı 120 Hz. 1.5K çözünürlüklü bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 3000 nit. Xiaomi bu ekranı Dragon Crystal Glass cam ile koruyor.

Kapak ekranında ahize hoparlörü ve mikrofon da bulunuyor. Bu da cihazı açmadan telefon görüşmesi yapmayı mümkün hâle getiriyor. Kapak ekranında klavyeyi tam boyda kullanmak, fotoğrafları tam ekranda görüntülemek de mümkün oluyor.

Mix Flip’in 6.86 inç büyüklüğündeki katlanabilir ekranı kapak ekranıyla aynı çözünürlüğe, yenileme hızına ve maksimum parlaklık seviyesine sahip. Parmak izi tarayıcısı kenardaki güç butonuna entegre edilen telefon katlıyken 15.99 mm kalınlığında. Mix Flip, tartıda 192 gram çekiyor.

Mix Flip’in arkasında 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı yine 50 megapiksel çözünürlüklü 2x telefoto kamera tamamlıyor. İç ekranın üstündeki yuvarlak delikte ise 32 megapiksel ön kamera bulunuyor.

Mix Flip de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle geliyor. Bu işlemciye eşlik eden RAM seçenekleri 16 GB LPDDR5’e kadar uzanıyor. Depolama alanı içinse maksimum seçenek 1 TB UFS 4.0. 67W hızlı şarj destekli 4780 mAh pil telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi veriyor. Mix Flip kutusundan Android 14 ve HyperOS ile çıkıyor.

Xiaomi Mix Flip üç farklı renk seçeneğiyle geliyor

Xiaomi Mix Flip siyah, beyaz ve mor renk seçenekleriyle geliyor. Telefonun 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip baz versiyonu Çin’de 5999 yuan (27203 TL) karşılığında 23 Temmuz itibarıyla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER