Teknoloji

Xiaomi Mix Flip’in kapak ekranıyla sınırları zorlayacak

xiaomi mix flip

Xiaomi Mix Flip adını taşıyan yeni katlanabilir telefonunu 19 Temmuz’da gözler önüne çıkaracak. Xiaomi’nin “istiridye kabuğu” tasarımına sahip ilk katlanabilir telefonu olan Mix Flip, Samsung’un Galaxy Z Flip 6 modeliyle rekabete girecek. Tanıtım için geri sayımda sona yaklaşırken, Xiaomi CEO’su Lei Jun tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımlar katlanabilir telefonun tasarımını gözler önüne seriyor.

Görsellerde göze ilk olarak kapaktaki iki büyük kamera yuvarlağı göze çarpıyor. İkinci dikkat çekici nokta ise 4.01 inçlik büyük kapak ekranı oluyor. Bu ekranı sadece siyah ince bir şerit çevreliyor.

Mix Flip doğal olarak kısa süre önce tanıtılan Samsung Galaxy Z Flip 6 ile karşılaştırılacaktır. Galaxy Z Flip 6’da kapak ekranının 3.4 inç büyüklüğünde olduğunu ve çerçevenin de daha kalın olduğunu belirtmekte fayda var. Ekran çerçevesinin kalın olması bazen ekrana istenmeyen dokunuşların yapılmasını engelliyor. Dolayısıyla Xiaomi’nin yaklaşımının nasıl sonuç vereceğini görmek için beklemek gerekiyor.

xiaomi mix flip

Jun’un paylaşımına bakıldığında Mix Flip’in dış ekranının her zaman hazır bir yazılım kamera düğmesi ve tam boyutlu (yine de oldukça küçük) 26 harfli klavyeyle özelleştirilebileceği görülüyor. Bu da telefonda kapağı açmadan pek çok şeyin yapılabileceği anlamına geliyor. Buna ek olarak, dış tarafta hoparlör ve mikrofonun olması, kapağı açmadan telefonla konuşmayı da mümkün kılıyor.

Xiaomi Mix Flip, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci taşıyor

Mix Flip, Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle gelecek. Leica ile birlikte geliştirilen arka kameralar taşıyan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4780 mAh kapasiteli pil verecek.

Xiaomi Mix Flip ile birlikte yine katlanabilir bir telefon olan Mix Fold 4’ü de gözler önüne çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER