Teknoloji

Xiaomi Mix Flip Çin dışında da satışa sunulacak

xiaomi mix flip

Xiaomi Mix Flip katlanabilir telefonunu geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkarmıştı. Şirketin ilk kapaklı katlanabilir telefonu olan Mix Flip’in Çin dışında da satışa sunulacağı söyleniyor. Bu konuda Xiaomi’den bir açıklama gelmese de, duyumcu Chun Bhai telefonun Çin dışında da belli ülke ve bölgelerde piyasaya sürüleceğini belirtti.

Chun Bhai, Mix Flip’in uluslararası yolculuğuna dair başka detaylar da paylaştı. Katlanabilir telefonun Çin dışında roze altın ve siyah renk seçenekleriyle satılacağı da bu detaylar arasında yer alıyor. Bu da renk skalasının Çin’dekinden farklı olacağı anlamına geliyor. Çin’de renkler siyah, beyaz ve “Phoenix Feather Fiber Edition” olarak sıralanıyor.

Mix Flip’in yakında Avrupa’da, Doğu ve Güney Doğu Asya’da satışa sunulacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor. Katlanabilir telefonun uluslararası fiyatının ise en büyük rakibi olarak lanse edilen Samsung Galaxy Z Flip 6’ya kıyasla 100 dolar daha düşük olacağı öne sürülüyor.

Galaxy Z Flip 6, ABD’de 1099 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Bu da Mix Flip’in başlangıç fiyatının 999 dolar seviyesinde olacağı anlamına geliyor. Kablosuz şarjın olmaması ve USB 2.0 portunun varlığı nedeniyle Mix Flip’in daha ucuz olacağı belirtiliyor.

Xiaomi Mix Flip hangi özelliklerle geliyor?

Mix Flip’in en dikkat çekici yönü olarak 4.01 inçlik kapak ekranı ön plana çıkıyor. Bu kategorisinin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. 120 Hz yenileme hızı, 1.5K çözünürlük ve 3000 nit maksimum parlaklık gibi özellikler sunan bu ekran, 6.86 inçlik katlanabilir ekran tarafından tamamlanıyor.

Telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye 16 GB’a kadar uzanan RAM seçenekleri eşlik ediyor. Depolama alanı içinse maksimum kapasite 1 TB. 50 megapiksel ana kamera, 50 megapiksel telefoto kamera, 32 megapiksel ön kamera, 67W şarj destekli 4780 mAh pil de telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER