Teknoloji

Xiaomi Mi 8 serisi telefonların satış rakamı 1 milyona ulaştı

xioami mi 8

xiaomi mi 8Xiaomi Mi 8 geçtiğimiz ayın son gününde tanıtılmış ve Çin’de ön siparişe çıktıktan sonra 1 dakika süre içinde yok satmayı başarmıştı. Xiaomi’nin küresel sözcüsü Donovan Sung, Mi 8 serisi telefonların piyasaya sürüldükten sonra 18 gün içinde 1 milyon satış rakamına ulaştığını açıkladı.

OnePlus’ın en yeni amiral gemisi OnePlus 6, satışa sunulduktan sonra 22 gün içinde 1 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Ancak Xiaomi’nin performansına sadece tek bir cihazın dahil olmadığını ve Mi 8’in Snapdragon 710 yonga seti taşıyan daha uygun fiyatlı versiyonu Mi 8 SE’nin de hesaplamaya dahil edildiğini unutmamamak gerekiyor. Mi 8 ailesinin Explorer Edition isimli daha yüksek fiyatlı modeli ise henüz satışa sunulmuş değil.

Mi 8 serisi ilk başta OnePlus 6’ya kıyasla daha az etkileyici gibi görünse de, satış performansı konusunda karşılaştırma yaparken Xiaomi’nin yeni telefonlarının şu anda sadece Çin’de satışta olduğunu unutmamak gerekiyor. OnePlus 6 ise hâli hazırda birkaç ülkede satılıyor.

Xiaomi Mi 8 serisi telefonlarını bazı Avrupa ülkelerinde de satışa sunmayı planlasa da, bunun ağustos ayından önce gerçekleşmeyeceği belirtiliyor. Şirketin Explorer Edition versiyonunu da aynı zamanda satışa sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER