Teknoloji

Xiaomi HyperOS 2.0 güncellemesinin çıkış tarihi için yeni iddia

xiaomi hyperos 2.0

Xiaomi bir süredir HyperOS yazılımının ikinci nesli üzerinde çalıştığı biliniyor. Bu hazırlıklar, bir kod satırının fark edilmesiyle gün yüzüne çıkmıştı. Çin kaynaklı en yeni sızıntıya göre, Xiaomi HyperOS 2.0, 10 Ekim itibarıyla yayınlanacak.

Sızan bir görsel, Redmi K70 Ultra’nın 10 Ekim itibarıyla HyperOS 2.0 güncellemesini alabileceğini gösteriyor. Bu da çıkış tarihinin 10 Ekim olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Xiaomi’nin yeni nesil HyperOS’u ilk olarak bir Redmi cihazında yayınlama olasılığını sorgulayanlar için, şirketin Xiaomi 15 ve Xiaomi 15 Pro’yu aynı tarihte piyasaya sürmesi de mümkün. Daha önce Xiaomi 15 serisinin HyperOS 2.0’ı çalıştıran ilk seri olacağı söylentisi çıkmıştı.

HyperOS 2.0 hakkında ilginç detaylar ortaya çıkmış durumda. İddiaya göre, hem Android 14 hem de Android 15 tabanlı olacak ve birçok Xiaomi, Redmi ve POCO cihazına ulaşacak.

HyperOS 2.0, diğer Xiaomi cihazlarıyla bağlantıyı iyileştirecek ve gizli kameraları tespit edebilen bir özellik sunacak. Redmi ve Xiaomi markasının Başkanı ve Genel Müdürü Lu Weibing de daha önce HyperOS 2.0’ın LLM’lerle derinlemesine entegre olduğunu ve bunun onu muhtemelen daha iyi bir AI telefonu yapacağının sinyalini vermişti.

HyperOS 2.0’ın geliştirilmiş AI yetenekleri, iyileştirilmiş ses tanıma, geliştirilmiş fotoğraf ve video düzenleme ve kişiselleştirilmiş uygulama önerileri sunacak. Tüm bunlar, Xiaomi cihazlarını daha sezgisel ve kullanıcı dostu hâle getirmeyi hedefliyor.

Yukarıda belirtilen yapay zeka özelliklerinin yanı sıra HyperOS 2.0, kullanıcı davranışlarını gözlemleyerek yapay zekayı kullanarak ‘akıllı pil yönetimi’, iyileştirilmiş şarj ve diğer optimizasyonlar da sunabilir.

Xiaomi HyperOS 2.0 ile yenilenmiş bir görünüm sunacak

AI özelliklerine ek olarak, HyperOS 2.0’ın yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü tasarımına sahip olduğu belirtiliyor. Kullanıcılar ayrıca önceki nesilden daha akıcı animasyonlar ile karşılaşacak, bu da çoklu görev deneyimini iyileştirecek. Kullanıcı arayüzü yeniden tasarımının bir parçası olarak, HyperOS 2.0 gelişmiş bildirim yönetimi ve ek ana ekran özelleştirme seçenekleri sunacak, bu da kullanıcı deneyimini daha da iyi hâle getirecek.