Teknoloji

Xiaomi HyperOS 2.0 büyük optimizasyonlarla gelecek

xiaomi hyperos 2.0

Xiaomi, tüm ürünlerini tek bir işletim sistemi altında birleştirme vizyonuyla HyperOS’i geliştirmiş ve büyük ölçüde hedefine ulaşmıştı. Ancak her birinci nesil ürün gibi HyperOS da geçen yıl piyasaya sürüldüğünde bir dizi sorun yaşamış ve özellikle bazı akıllı telefonlarda bu sorun daha fazla hissedilmişti. Xiaomi HyperOS 2.0 güncellemesiyle bu sorunları çözmeye hazırlanıyor. Kaynakların verdiği bilgiler, şirketin daha akıcı ve daha duyarlı bir kullanıcı deneyimi sağlamak için işletim sistemini optimize etmeye önemli ölçüde yatırım yaptığını gösteriyor.

Duyumcu Fixed Focus Digital’a göre; HyperOS 2.0’ın soğuk başlatma optimizasyonu sunması, kilit ekranı hatalarını gidermesi ve araç bağlantısını iyileştirmesi bekleniyor. Ayrıca, Xiaomi’nin işletim sisteminin uyumluluğunu daha eski cihazların daha geniş bir yelpazesini kapsayacak şekilde genişlettiği ve daha fazla kullanıcının yeni özelliklerden yararlanması için titiz şekilde çalıştığı belirtiliyor.

Sızdırılan bilgiler, işletim sisteminin gizli kameraları tespit etmek için WLAN sinyallerini kullanan ve kullanıcı gizliliğini artırmayı amaçlayan bir “Kamera Tarama” özelliği içerebileceğini gösteriyor. Ek olarak, HyperOS 2.0’ın gelişmiş AI yeteneklerini birleştirerek daha akıllı ve kullanıcı odaklı bir ekosistem oluşturması bekleniyor.

Xiaomi HyperOS 2.0 ne zaman yayınlanacak?

HyperOS 2.0’ın resmi çıkış tarihi henüz doğrulanmamış olsa da, ekim ayı sonlarında Xiaomi 15 serisiyle birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor. HyperOS ilk olarak geçen ekim ayında Çin’de Xiaomi 14 serisiyle tanıtılmış ve MIUI’nin yerini almıştı.