ManşetlerTeknoloji

Xiaomi butonsuz akıllı telefonunu 2025’te piyasaya sürmeye hazırlanıyor

xiaomi

İddiaya göre, Xiaomi önümüzdeki yılın ilk yarısında piyasaya süreceği butonsuz bir akıllı telefon üstünde çalışıyor. Kod adı Zhuque olan telefonun en dikkat çekici özelliği ise üzerinde hiçbir butonun bulunmaması olacak. Xiaomi’nin bir taraftan da üçlü katlanabilir bir telefon üstünde çalıştığı söyleniyor.

Ne yazık ki, sızıntının kaynağı butonların yerini neyin alacağı konusunda şimdilik bilgi veremiyor. Hareket kontrollerinin, basınca duyarlı kenarların veya sesli komutların bir kombinasyonunun tercih edilebileceği belirtiliyor.

Telefonda ön kameranın ekranın altına yerleştirileceği söyleniyor. Bu kameranın mevcut ekran altı kamera çözümlerinden daha iyi bir performans sergilemesi umuluyor.

Xiaomi Zhuque Snapdragon 8+ Gen 4 ile gelecek

Zhuque’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 4 işlemcinin olacağı iddia ediliyor. Bu işlemcinin gelecek yılın ikinci çeyreğinde tanıtılması öngörülen 15S modelinde de bulunması bekleniyor. Snapdragon 8+ Gen 4 ise ekim ayında tanıtılacak Snapdragon 8 Gen 4’ün biraz daha geliştirilmiş bir versiyonu olacak.