Teknoloji

Xiaomi 15 Ultra için üç farklı arka panel kaplamasını değerlendiriyor

xiaomi 14 ultra 15

Xiaomi 15 ve 15 Pro’nun ekim ayının son günlerinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Serinin üçüncü üyesi Xiaomi 15 Ultra ise büyük ihtimalle 2025’in ilk yarısında resmiyet kazanacak. Bekleyiş devam ederken, ünlü duyumcu Xiaomi 15 Ultra’yla ilgili önemli detaylar paylaştı.

Bu sızıntıya göre, Xiaomi 15 Ultra’nın kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemci olacak. Snapdragon 8 Gen 4’ün henüz resmiyet kazanmadığını ve bu işlemcinin ilk olarak Xiaomi 15 ve 15 Pro’da kullanıcıların karşısına çıkmasının beklendiğini hatırlatmakta fayda var. Dört tarafa kavis yapan, çok ince çerçeveli 2K çözünürlüklü ekran da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Xiaomi 15 Ultra’nın büyük ve yuvarlak bir kamera modülüne sahip olması ve burada dört sensörün bulunması da paylaşılan detaylar arasında yer alıyor. Ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstleneceği ve periskop lensin de sistemde mevcut olacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

Xiaomi’nin 15 Ultra için üç farklı arka panel kaplamasını test ettiği de Digital Chat Station tarafından paylaşılan iddialardan biri. Bunların deri, fiberglas ve seramik olduğu belirtiliyor.

Deri daha “üst sınıf” görünse de, çiziklere karşı biraz daha hassas oluyor. Fiberglas daha hafif ve dayanıklı seçenek olarak öne çıkarken, lüks hissiyatını sağlama konusunda yetersiz kalıyor. Seramik estetik ve dayanıklılık konusunda bir denge kursa da, hem ağırlığı artırıyor hem de darbe sonunda parçalanma ihtimali artıyor.

Xiaomi 15 Ultra hakkındaki detaylar değişebilir?

Bunun henüz erken bir sızıntı olduğunu ve Xiaomi 15 Ultra’ya dair detayların önümüzdeki dönemde değişiklik gösterebileceğini unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bu paylaşıma da temkinli yaklaşmakta fayda olduğu söylenebilir.