Teknoloji

Xiaomi 15 Ultra asimetrik kamera tasarımıyla gelecek

xiaomi 15 ultra

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi serisi Xiaomi 15 ve 15 Pro’nun bu ay piyasaya sürülmesi beklenirken, serinin en üst modeli Xiaomi 15 Ultra ise şubat ayında bekleniyor. Ancak resmi lansman öncesinde, Xiaomi 15 Ultra’ya ait olduğu iddia edilen ilk sızıntı görseller ortaya çıktı. Bu görseller, özellikle cihazın sıra dışı kamera düzeniyle dikkat çekiyor ve simetriyi seven kullanıcılar için biraz rahatsız edici olabilir.

Xiaomi Ultra serisinde her zamanki gibi kamera çıkıntısı dairesel bir tasarıma sahip. Ancak bu dairenin içinde yer alan kameralar, alışılmış simetrik yerleşim düzeninden oldukça farklı bir konumda. Sızdırılan görsellere göre, kameraların adeta gelişigüzel yerleştirildiği görülüyor. Üst kısımda tek başına yer alan kamera, 200 MP çözünürlüğe sahip 4.3x zoom sunan periskop telefoto lens olarak tanımlanıyor. Bu lensin, Samsung’un ISOCELL HP9 sensörünü kullandığı belirtiliyor.

Kamera adasının alt kısmında ise üçlü kamera dizilimi dikkat çekiyor. Bu bölümde, 50 MP çözünürlüklü ana kamera, 50 MP ultra geniş açılı kamera ve 50 MP 2x optik zoom sunan telefoto kamera yer alıyor. Ön kısımda ise 32 MP’lik bir selfie kamerası bulunacağı söyleniyor.

Cihazın sadece kamera özellikleriyle değil, aynı zamanda ekran ve donanım tarafında da iddialı olduğu sızıntılar arasında. Xiaomi 15 Ultra’nın 6.7 inç büyüklüğünde, 120 Hz yenileme hızına sahip LTPO OLED bir ekranla geleceği öne sürülüyor. Bu ekranın ayrıca mikro-dört kenarlı kavisli bir tasarımı olacağı belirtiliyor.

Xiaomi 15 Ultra, işlemci tarafında ise Qualcomm’un en güçlü yonga setlerinden biri olan Snapdragon 8 Elite ile donatılacak. Bu güçlü işlemcinin yanı sıra, cihazda 6000 mAh kapasitesinde büyük bir pil yer alacak. Şarj tarafında da iddialı olan Ultra modelinin 90W kablolu ve 80W kablosuz hızlı şarj destekleyeceği ifade ediliyor.

Cihazın yazılım tarafında ise Xiaomi’nin yeni işletim sistemi HyperOS 2.0 ile geleceği, bu sistemin Android 15 tabanlı olacağı sızdırılan bilgiler arasında. Xiaomi, HyperOS ile MIUI’den farklı bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor ve bu yeni sistemin performans iyileştirmeleri ile dikkat çekeceği konuşuluyor.

Xiaomi 15 Ultra rekabete güçlü bir konumda girecek

Xiaomi 15 Ultra’nın resmi tanıtımı Şubat 2024’te yapılacak olsa da, şimdiden sızdırılan bu özellikler ve görseller cihaz hakkında önemli ipuçları veriyor. Kullanıcıların özellikle asimetrik kamera düzenine nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu. Öte yandan, cihazın üst düzey donanımı ve şarj özellikleriyle rakiplerine karşı güçlü bir konumda olacağı düşünülüyor.