Teknoloji

Xiaomi 15 Ultra 200 megapiksel telefoto kamerayla gelecek

xiaomi 14 ultra 15

Xiaomi’nin yeni 15 serisi akıllı telefonlarını, Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinin ekim ayında tanıtılmasının hemen ardından piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu seriye 2025 yılında Xiaomi 15 Ultra modelinin de katılması planlanıyor.

Henüz Xiaomi 15 Ultra’nın lansmanına vakit olsa da, cihazla ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Son olarak, Smartprix ve sızıntı kaynağı Kartikey iş birliğiyle, Xiaomi 15 serisinin kamera özellikleri gün yüzüne çıktı.

Serinin ana kamera sistemi, Sony LYT-900 sensör ile yenilenerek mütevazı bir yükseltme alacak. Bu yeni sensörün düşük ışık performansında önemli iyileştirmeler sunması bekleniyor.

Ancak en büyük yenilik, telefoto kamera alanında olacak. Sızıntılara göre, Xiaomi 15 Ultra, 10x optik zoom özelliğine sahip 200 MP bir telefoto kamera ile donatılacak. Bu da, önceki modeldeki 5x optik zoom sunan 50 MP periskop telefoto kameranın yerini alacak.

Akıllı telefonun ön kamerası da yükseltilerek, Xiaomi 14 Ultra’daki 32MP kamera yerine 50MP çözünürlüklü bir selfie kamerası ile gelmesi bekleniyor.

Xiaomi 15 Ultra hangi özelliklerle gelecek?

Telefonun diğer teknik özelliklerine dair önceki haberler, Xiaomi 15 Ultra’nın dört tarafı mikro-kavisli bir ekran tasarımı sunacağını ve bu ekranın 2K çözünürlüğe sahip olacağını işaret ediyor. Biyometrik güvenlik için ise ekrana gömülü ultrasonik parmak izi sensörü bulunacak.

Cihazın içerisinde Snapdragon 8 Gen 4 işlemci ile birlikte 24 GB’a kadar RAM yer alacağı öngörülüyor. Yazılım tarafında ise HyperOS 2.0 tabanlı Android 15 işletim sistemiyle çalışacağı belirtiliyor.

Xiaomi 15 Ultra’nın 6200 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olması bekleniyor. Cihazın tasarımıyla ilgili detaylar henüz netleşmemiş olsa da, haberler üç farklı malzeme seçeneğiyle sunulabileceğini söylüyor. Bunlar deri, fiberglas ve seramik olarak sıralanıyor.