Teknoloji

Xiaomi 15 Ultra’da 200 megapiksel telefoto kameraya yer verilebilir

xiaomi 14 ultra 15

Xiaomi 15 ve 15 Pro modelleri üstünde çalışmaya devam ediyor. Bu iki telefonun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemcili ilk cihazlar olarak ekim ayında resmiyet kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Aynı işlemci ve daha iyi kameralar taşıyan Xiaomi 15 Ultra modeli ise 2025’in ilk yarısında resmiyet kazanacak. Ünlü duyumcu Ice Universe, Xiaomi 15 Ultra’nın kamera özellikleri konusunda bazı ipuçları verdi.

Ice Universe tarafından yapılan paylaşımda dört arka kameralı bir Xiaomi telefondan bahsediliyor. Xiaomi 15 ve 15 Pro hakkında şimdiye kadar çıkan haberlerde arka kamera sayısı hep üç olarak belirtilmişti. Dolayısıyla bahsedilen cihazın 15 Ultra olma ihtimali kuvvetleniyor.

Yeni sızıntıya göre, Xiaomi 15 Ultra’da 4.x optik yakınlaştırma yapabilen ve 200 megapiksel çözünürlüklü bir kamera olacak. Bunun periskop telefoto kamera olması muhtemel görünüyor. Paylaşımda bu gelişmiş kamera sisteminin Xiaomi hayranlarını memnun edeceğinin de altı çiziliyor. Kamera sisteminin yakınlaştırma ve farklı açılardan çekim konusunda yetenekli olacağı vurgulanıyor.

Xiaomi 15 Ultra hangi özelliklerle gelecek?

Xiaomi 15 Ultra’yla ilgili başka bilgiler de mevcut. Kısa süre önce bir sızıntı 2K çözünürlüklü çift katmanlı OLED paneli göstermişti. Buna ek olarak, ultrasonik parmak izi tarayıcısının da ekranın içine yerleştirileceği belirtilmişti. Android 15 ve HyperOS 2.0 da telefonun beklenen özellikleri arasında sayılıyor.

Xiaomi 15 Ultra’nın kalbinde Snapdragon 8 Gen 4 işlemcinin olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye eşlik edecek RAM seçenekleri 24 GB’a kadar uzanacak. Tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 6200 mAh pilin vermesi bekleniyor. Xiaomi’nin 15 Pro’yu sadece Çin’de satması, Ultra’yı ise dünya sahnesine çıkarması öngörülüyor.