Teknoloji

Xiaomi 15 Ultra’da ana kamera sensörü 1 inçten büyük olacak

xiaomi 15 ultra

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili Xiaomi 14 Ultra geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmıştı. Dedikodulara göre, Xiaomi 15 Ultra da 2025’in şubat ayında resmiyet kazanacak. Ünlü duyumcu Digital Chat Station, Snapdragon 8 Gen 4 işlemci taşıyan “Ultra” isimli bir telefonun ilk mühendislik prototiplerinden birine ulaştığını açıklarken, burada bahsedilen cihazın Xiaomi 15’in Ultra versiyonu olduğu tahmin ediliyor.

Söz konusu paylaşım, akıllı telefonla ilgili bazı detaylara ışık tutuyor. Xiaomi 15 Ultra’nın da selefi gibi büyük ve yuvarlak bir kamera modülüne sahip olduğu, ancak bu modüldeki kamera aranjmanında bazı belirgin değişiklikler yapıldığı söyleniyor. Dört kameralı kurulumda iki telefoto ve bir adet büyük periskop lensin bulunduğu belirtiliyor.

50 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensörünün de selefine kıyasla daha büyük olacağı belirtiliyor. Bu da sensör boyutunun büyüdüğünü veya diyafram genişliğinin arttığını gösteriyor. Xiaomi 14 Ultra’da ana kamera görevini 1 inçlik Sony LYT-900 sensör üstleniyor. Xiaomi 15 Ultra’da ise sensör büyüklüğünün 1 inçin üstüne çıkması muhtemel görünüyor. Sensörün büyümesi kamera performansında önemli iyileştirmeler yapıldığına işaret ediyor.

Son haberler, Xiaomi 15 Ultra’nın dört tarafa mikro kavis yapan bir ekran ile geleceği yönünde. Bu ekran 2K çözünürlüğü destekleyecek ve ultrasonik ekran içi parmak izi sensörüne sahip olacak. Akıllı telefonun kutusundan Android 15 ve HyperOS 2.0 ile çıkması bekleniyor. Arka kameralardan biri ise 4x optik yakınlaştırma desteğine sahip 200 megapiksel Samsung HP9 periskop telefoto sensörü olabilir.

Xiaomi 15 Ultra 24 GB RAM ile gelecek

Xiaomi 15 Ultra’nın kalbinde yukarıda da belirttiğimiz gibi Snapdragon 8 Gen 4 işlemcinin olması muhtemel görünüyor. Bu işlemciye eşlik eden RAM seçenekleri ise 24 GB’a kadar uzanacak. Telefonun 6200 mAh pil ile gelmesi beklenirken, arka panel için farklı kaplama seçeneklerinin değerlendirildiği söyleniyor.