Teknoloji

Xiaomi 15 ve Honor Magic 7 serilerinin tanıtım tarihi için yeni iddia

xiaomi 14 ultra 15

Ekim ayı, akıllı telefon duyuruları açısından yoğun bir döneme işaret ediyor. Vivo X200 amiral gemilerinin 14 Ekim’de tanıtılacağı daha önce açıklanmıştı. Şimdi de güvenilir bir kaynağa göre, Xiaomi ve Honor’un amiral gemileri de birkaç hafta içinde resmiyet kazanacak. Xiaomi 15 serisinin 20 Ekim’de, Honor Magic 7 serisinin ise 30 Ekim’de tanıtılacağı bildirildi.

Bu ay piyasaya sürülecek tüm bu telefonların ortak bir noktası var: Hepsinin Snapdragon 8 Gen 4 veya Dimensity 9400 yonga setlerine sahip olması bekleniyor. Qualcomm ve Mediatek önümüzdeki günlerde amiral gemisi SoC’lerini (sistem çiplerini) tanıtacak ve akıllı telefon üreticileri de bu tanıtımların hemen ardından kendi cihazlarını duyurmaya hazırlanıyor.

Çinli üreticiler için Ekim ayında telefonlarını piyasaya sürmek için ekstra bir motivasyon var. Çünkü ülkede 11 Kasım’da gerçekleşecek olan, dünyanın en büyük alışveriş festivallerinden biri olarak kabul edilen Bekarlar Günü’ne hazırlanıyorlar. Bu büyük alışveriş etkinliği öncesinde, tüketicilerin ilgisini çekmek ve satışları artırmak için yeni cihazların piyasaya sürülmesi stratejik bir hamle olarak görülüyor.

Xiaomi 15 Ultra 200 MP periskop telefoto kamerayla gelecek

Yonga setlerindeki güncellemenin yanı sıra, Vivo’nun yeni bir X200 Pro mini modelini seriye eklemesi bekleniyor. Xiaomi ise 15 Ultra modeline 200 MP periskop telefoto kamera yerleştirmeyi planlıyor. Kasım ayında ise Oppo, Find X serisi tarihinde ilk kez üç farklı amiral gemisi modeli – standart, Pro ve Ultra – tanıtmak için hazırlık yapıyor.