Teknoloji

Xiaomi 15 Serisi Snapdragon 8 Elite işlemciyle 23 Ekim’de tanıtılacak

xiaomi 14 14

Qualcomm, amiral gemisi işlemcileri için isimlendirme stratejisini değiştirmeye hazırlanıyor gibi görünüyor. Xiaomi 15 serisi için yayınlanan bir tanıtım görseli, yaklaşmakta olan Snapdragon 8 Gen 4’ün “Snapdragon 8 Elite” olarak adlandırılacağını ima ediyor.

Bu, Qualcomm’un genellikle kronolojik olarak ilerleyen isimlendirme geleneğinden bir sapma. Yeni yaklaşım, Snapdragon X Elite adını taşıyan Windows dizüstü bilgisayarlarındaki işlemci isimlendirmesiyle de benzerlik gösteriyor.

Daha önce, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisini aynı numaralandırma sistemiyle tanıtmaya devam edeceği düşünülüyordu. Ancak “Elite” etiketi, yeni bir isimlendirme stratejisine işaret ediyor ve Snapdragon X Elite ile benzerliği nedeniyle bazı karışıklıklara yol açabileceği tahmin ediliyor. Xiaomi 15 serisinin 23 Ekim’de tanıtılması planlanıyor, bu da Snapdragon 8 Elite’in Qualcomm tarafından bu tarihten önce duyurulacağı anlamına geliyor.

xiaomi 15

Snapdragon 8 Elite, Qualcomm’un 3nm mimarisine sahip ilk yonga seti olacak. Yeni işlemci, Snapdragon 8 Gen 3’e kıyasla %56 oranında GPU performans artışı sunuyor. Ayrıca, Snapdragon 8 Elite ile geleceği tahmin edilen Galaxy S25 Ultra, Geekbench testlerinde görüntülendi. Cihaz, 3.53 GHz temel frekans ve 4.47 GHz tepe frekansı ile dikkat çekiyor. Tek çekirdek testinde 3011 puan, çok çekirdek testinde ise etkileyici bir şekilde 9706 puan aldı.

Xiaomi 15 Pro hangi özelliklerle gelecek?

Diğer sızıntılar ve sertifikalar, Xiaomi 15 Pro’nun 90W hızlı şarj, Android 15 tabanlı HyperOS 2.0 ve ultrasonik parmak izi tarayıcısı ile geleceğini ortaya koydu. Ayrıca, cihazın 6000mAh pil ve IP69 su ve toz direnci sertifikasına sahip olacağı da iddia ediliyor. 15 Pro’nun yanı sıra, Xiaomi’nin 23 Ekim’de Xiaomi 15’in standart modelini tanıtması; 15 Ultra’nın ise ilerleyen bir tarihte duyurulması bekleniyor.