Teknoloji

Xiaomi 15 serisi, resmi lansman tarihi açıklanmadan ön siparişe açıldı

xiaomi 15

Snapdragon 8 Elite yongasının tanıtılmasının hemen ardından, Çinli teknoloji şirketleri yeni amiral gemisi telefonlarını duyurmaya başladı. Bu telefonlar, 3 nm işlemciyi kullanacak. Bazı modellerin resmi lansman tarihleri şimdiden açıklanmışken, Xiaomi bu konuda sessizliğini koruyor. Ancak şirket, Xiaomi 15 serisinin ne zaman tanıtılacağını duyurmamış olmasına rağmen, Çin’de yeni serinin ön siparişlerini almaya başladı.

Ön sipariş sayfası, Xiaomi 15 serisine dair çok fazla detay vermiyor. Telefonların tasarımı dahi sayfada yer almıyor. Buna rağmen, ön siparişe özel bazı bonuslar hakkında bilgi paylaşılmış durumda.

Xiaomi 15 serisinin tasarımıyla ilgili daha önce yapılan bir sızıntı, Xiaomi 15 ve 15 Pro modellerinin seleflerine oldukça benzeyeceğini öne sürmüştü. Yine de bazı dikkat çekici değişikliklerin olacağı ifade ediliyor. Örneğin, arka kamera adasında seramik bir kaplama kullanılacağı ve flaş modülünün bu adanın dışında konumlanacağı belirtiliyor.

Kısa bir süre önce, 15 Pro’nun, Xiaomi’nin başkan yardımcısı Wang Xiaoyan’ın elinde görüntülendiği iddia edilmişti. Görüntülenen cihaz, daha önce sızdırılan renderlarla büyük ölçüde benzer bir tasarıma sahipti. Ayrıca, daha önceki bir sızıntı, Pro olmayan modelin selefi gibi kompakt bir yapıda olacağını ve 6.36 inç ekrana sahip olacağını öne sürmüştü. Pro versiyonunun ise 6.73 inçlik bir ekranla geleceği tahmin ediliyor.

Xiaomi 15 serisi selefinden daha pahalı olacak

Yeni amiral gemisi serisinin fiyatlarının önceki seriye göre artış göstermesi bekleniyor. Standart modelin Çin’de 4599 yuandan (22122 TL) başlaması, Pro modelin ise 5299 yuan (25489 TL) fiyat etiketiyle satışa çıkacağı ifade ediliyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Xiaomi 14 serisinde standart modelin başlangıç fiyatı 3999 yuan, Pro modelin ise 4999 yuan idi.