Teknoloji

Xiaomi 15 Pro’nun ana kamerasında önemli bir değişiklik yapılacak

xiaomi 14 pro

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemci ekim ayında tanıtılacak. Bu işlemcinin kullanıldığı ilk telefonlar da Xiaomi 15 ve 15 Pro olacak. Bu iki akıllı telefonun da ekim ayında resmiyet kazanması bekleniyor.

Yeni bir sızıntıya göre, Xiaomi 15 Pro’da kullanıcıları yenilenmiş bir ana kamera karşılayacak. 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamera, tek diyafram genişlikli ancak çok büyük bir sensörle gelecek. Xiaomi 14 Pro’nun ana kamerası değişken bir diyafram genişliğine sahip.

Ana kameraya 50 megapiksel çözünürlüklü 3x telefoto periskop zoom kamera eşlik edecek. Xiaomi 15 Pro’nun selefine kıyasla daha ince olacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor. 2K çözünürlüklü mikro kavisli ekran, çok büyük pil ve ultrasonik ekran altı parmak izi tarayıcısı da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Xiaomi 15 Pro Çin dışında satışa çıkmayabilir

Xiaomi 14 Pro Çin dışında satışa sunulmuş değil. Xiaomi 15 Pro’nun da benzer bir akıbeti taşıması muhtemel görünüyor.

Daha önceki dedikodulara göre, Xiaomi 15 Pro’da ultra geniş açılı kamera da 50 megapiksel çözünürlüklü olacak. Ana kamerada ise 1 inçlik OmniVision OV50K sensör tercih edilecek. Periskop zoom kamera ise Sony IMX882 sensör ile gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER