Teknoloji

Xiaomi 15 Pro’da kamera sistemine önemli bir ekleme yapılabilir

xiaomi 14 pro xiaomi 15 pro

Xiaomi 15 Pro ile tanışmak için önümüzde daha uzun bir süre var. Ancak bu durum telefonla ilgili söylentilerin etrafta dolaşmasını engellemiyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından yapılan paylaşıma göre, Xiaomi 15 Pro’da periskop zoom kamera bulunabilir.

Xiaomi şimdiye kadar periskop zoom kamerayı sadece Ultra sınıfındaki amiral gemisi cihazları için sunmuştu. Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse, Pro serisi için de kamera konusunda önemli bir sıçrama yapılmış olacak.

Xiaomi 15 ve 15 Pro’nun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemcili ilk akıllı telefonlar olması bekleniyor. Bu iki cihazın tanıtımı için önümüzdeki yılın ekim ayı işaret ediliyor.

Xiaomi 15 Pro’nun kamera modülünün tasarımının, cihazın arka kısmının sol üst köşesine yerleştirilmiş, köşeleri yuvarlatılmış bir dikdörtgen olduğu söyleniyor. Bu, Xiaomi 14 Pro’nun kullandığı tasarıma çok benzeyecek gibi görünüyor. Tek fark, periskop için yer açmak amacıyla kamera adasının dışına taşınacak olan LED flaş dizisi olacağa benziyor.

Aynı kaynağa göre, 15 Pro’nun üç kamerası da 50 MP çözünürlüğe sahip olacak. İlginç bir şekilde Samsung ISOCELL JN1 sensörü, 14 Pro’nun hem ultra geniş hem de telefoto kameralarında kullanmasına rağmen hiç kullanılmayacak.

Xiaomi 15 Pro ultrasonik parmak izi sensörüyle gelebilir

Daha önceki bir söylentide, Xiaomi 15 ve Xiaomi 15 Pro’nun ultrasonik parmak izi sensörlerine sahip olabileceğini iddia etmişti. Digital Chat Station artık bu konuda henüz nihai bir karar verilmediğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER