Teknoloji

Xiaomi 15 Pro için 90W şarj destekli 6000 mAh kapasiteli pil test ediliyor

xiaomi 14 pro xiaomi 15 pro

Xiaomi’nin Xiaomi 15 ve 15 Pro modellerini ekim ayında tanıtması bekleniyor. Bu iki cihazın Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemcili ilk cihazlar olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İkiliyle ilgili olarak düzenli şekilde yeni bilgiler paylaşan ünlü duyumcu Digital Chat Station, bu sefer de Xiaomi 15 Pro’nun pil kapasitesi ve şarj hızı hakkında önemli detayları açıkladı.

İddiaya göre, Xiaomi 15 Pro’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 6000 mAh kapasiteli pil verecek. Bunun oldukça büyük bir kapasite olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu pilin 90W şarj hızı desteği sunacağı da Digital Chat Station tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Bunun daha önce gündeme gelen bir iddiadan farklı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Xiaomi 15 Pro’nun 120W şarj destekli 5400 mAh kapasiteli büyük bir silikon pilin bulunacağı iddia edilmişti.

Xiaomi 15 Pro’nun arkasında üç adet 50 megapiksel kameranın bulunması bekleniyor. Ana kamera görevini OmniVision OV50K sensörün üstleneceği söyleniyor. Periskop telefoto kameranın ise Sony IMX8 serisinden seçileceği belirtiliyor.

Xiaomi 15 Pro başka hangi özellikleri sunacak?

Xiaomi 15 Pro’da 6.73 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunacağı söyleniyor. Bu düz OLED ekranın 1.5K çözünürlük sunacağı belirtiliyor. Ultrasonik ekran içi parmak izi tarayıcısı da bu ekranın özellikleri arasında sayılıyor. Suya ve toza karşı IP69 dayanıklılık sertifikası da Xiaomi 15 Pro’da beklenen özellikler arasında öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER