Teknoloji

Xiaomi 14T serisinin kamera özellikleri HyperOS sayesinde ortaya çıktı

xiaomi 14 15

Xiaomi 14T serisi için hazırlıkların tamamlandığı ve akıllı telefonların yakında tanıtılacağı belirtiliyor. Akıllı telefonlar hakkında bilinenler sınırlı olsa da, sızıntılar sayesinde gizem perdesi her geçen gün biraz daha aralanıyor. Bu sızıntıların en yenisi telefonların kamera özelliklerine odaklanıyor.

14T Pro’da ana kamera görevini standart Omnivision OV50H sensörün üstlenmesi bekleniyor. Xiaomi bu kamerayı Xiaomi 14 modelinde de kullanmıştı. Xiaomi 14T’nin Çin versiyonu olan Redmi K70 Ultra’da ana kamera görevini Sony IMX906 sensör üstlenmişti. Sensörün iyileştirilmesi, Xiaomi’nin 14T serisinde uluslararası başarısı konusunda iddialı olduğunu gösteriyor.

Bu bilgilerin Xiaomi’nin HyperOS işletim sisteminden alınması da güvenilirliklerini kuvvetlendiriyor. Xiaomi’nin hem 14T’de hem de 14T Pro’da güçlü kameralara yer vermesi beklenirken, 14T’de ana kameranın Sony IMX906 olacağı görülüyor. Telefoto ve ultra geniş açılı kameralar konusunda bir fark olmayacağı belirtiliyor. Ön tarafta her iki telefonda da Samsung S5KKD1 sensörün olduğu da sızıntılar arasında yer alıyor.

xiaomi 14t pro

Xiaomi 14T Pro, Dimensity 9300+ ile gelecek

14T Pro’nun kalbinde MediaTek Dimensity 9300+ işlemci olacak. Standart model ise Dimensity 8300 Ultra ile gelecek. Xiaomi’nin 14T serisinin resmi duyurusunu ne zaman yapacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER