Teknoloji

Xiaomi 14 Ultra ön kamera için iki farklı seçenek sunabilir

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 serisinin küresel lansmanı konusundaki belirsizlik devam ederken, serinin müstakbel üyesi Xiaomi 14 Ultra hakkındaki söylentiler de devam ediyor. Bu söylentilerin en yenisi, akıllı telefonun ön kamerasıyla ilgili.

Çin kaynaklı bu iddiaya göre, 14 Ultra’da ön kamera ekranın altına yerleştirilecek. Telefonun iki farklı versiyonunun olacağı ve bunlardan birinde ön kameranın ekranın altına yerleştirileceği, diğerinde ise ekranın üstündeki delikte konumlandırılacağı da iddialar arasında yer alıyor.

Standart ön kameralı versiyonun “aurora” ve “aurorapro” kod isimlerini taşıdığı söyleniyor. Kameranın ekran altına yerleştirildiği versiyonun kod adının ise “Xiaomi Suiren” olduğu belirtiliyor. Bu kod isminin Geekbench kayıtlarında Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili bir cihazda görüldüğünü belirtmekte fayda var.

Daha önce çıkan haberlerde bu cihazın katlanabilir ekranlı Xiaomi Mix 5 olabileceği belirtilmişti. Ancak yeni haberler Xiaomi 14 Ultra’yı işaret ediyor. Telefon Geekbench’in testinde tek çekirdek tarafında 2336, çoklu çekirdek tarafında ise 6837 puan alıyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony LYT-900 sensörün üstlenmesine kesin gözüyle bakılıyor. 50 megapiksel telefoto lens, 50 megapiksel periskop kamera ve 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera da telefonun kamera sisteminin parçaları arasında sayılıyor.

Xiaomi 14 Ultra ne zaman tanıtılacak?

Sızıntılara göre, 14 Ultra titanyum bir çerçeveyle kullanıcıların karşısına çıkacak. 14 Pro’da alüminyum bir çerçeve mevcut. Çift taraflı uydu iletişimi desteği ve 90W kablolu, 50W kablosuz şarj destekli 5180 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Xiaomi 14 Ultra’nın önümüzdeki nisan ayında Xiaomi Pad 7 serisi tabletlerle tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER