Teknoloji

Xiaomi 14’ün tasarımı Xiaomi tarafından paylaşılan görseller sayesinde gün yüzüne çıktı

xiaomi 14

Xiaomi 14 serisinin üyeleri 26 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak. Resmi duyuru için geri sayımda sona doğru yaklaşılırken, standart modelinin tasarımını ortaya koyan bazı görseller ve telefonun kamerasıyla çekilmiş bazı fotoğraflar Xiaomi tarafından paylaşıldı.

Akıllı telefon görsellerde beyaz renkli versiyonuyla boy gösteriyor. Burada telefonun paslanmaz çelikten yapılmış olduğu düşünülen parlak çerçevesi göze çarpıyor. 6.36 inç büyüklüğündeki düz AMOLED ekranın üstündeki yuvarlak delik telefonun ön kamerasına ev sahipliği yapıyor. Xiaomi çerçevenin üst tarafta 1.61 mm ve alt tarafta 1.71 mm kalınlığında olduğunu da belirtiyor. Güç butonu ve ses kontrol tuşları ise sağ kenarda yer alıyor.

Telefonun arkasında Leica Summilux markalı üç lens bulunuyor. 1/1.31 inç büyüklüğündeki ana kameranın diyafram genişliği f/1.6 ve piksel büyüklüğü de 1.2 µm piksel. Bu kamerada 50 megapiksel çözünürlüklü OmniVision OV50H sensörün yer aldığı konuşuluyor. Ana kameraya 50 megapiksel telefoto ve yine 50 megapiksel ultra geniş açılı sensörler eşlik ediyor. Kamera modülünün dış alanında da güncellenmiş çivi tasarımının tercih edilmesi dikkat çekiyor.

  • xiaomi 14

Xiaomi 14 ile çekilen fotoğraflar da paylaşıldı

Xiaomi aynı zamanda Xiaomi 14 ile çekilmiş örnek fotoğrafları da paylaştı. Bu fotoğraflardan bazılarını hemen aşağıda görebilirsiniz.

  • xiaomi 14
İLGİLİ HABERLER