Teknoloji

Xiaomi 14 Civi’nin özellikleri resmi duyurudan önce detaylı paylaşımla görüldü

xiaomi 14 civi

Xiaomi’nin Civi serisi uzun yılların ardından ilk kez Çin dışında satışa sunulacak. Xiaomi 14 Civi, 12 Haziran’da Hindistan’da resmen gözler önüne çıkacak. E-ticaret sitesi Flipkart, hazırladığı özel sayfayla şimdiden telefona detaylı bir bakış atmayı sağlıyor.

Böylelikle akıllı telefonun bazı önemli özellikleri de doğrulanmış oluyor. 14 Civi’nin geçtiğimiz mart ayında Çin’de tanıtılan Civi 4 Pro modelinin yeniden adlandırılmış bir versiyonu olması bekleniyor.

xiaomi 14 civi

Tanıtım sayfasında telefonun segmentinde bir ilk olan Leica profesyonel kamera sistemiyle geleceği belirtiliyor. Burada bahsedilen özellikler, Civi 4 Pro’nun kameralarıyla örtüşüyor. Civi 4 Pro’da optik görüntü sabitleme özellikli 50 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 50 megapiksel çözünürlüklü 2x yakınlaştırma özellikli telefoto kamera bulunuyor.

Flipkart ayrıca “25mm sinematik HDR”, 120 derecelik görüş alanıyla 15mm ultra geniş çekim, çift 32 MP + 32 MP selfie kameralarının varlığını da doğruluyor. Dört yana kavis yapan 1.5K çözünürlüklü 120 Hz ekran ise Gorilla Glass Victus 2 camla korunuyor.

xiaomi 14 civi

7.4 mm kalınlığındaki telefonun arka paneli ise nano teknolojik suni deriyle kaplı. Bunun bir önceki nesle kıyasla suya karşı altı kat daha dayanıklı olduğu belirtiliyor. Telefonun renk seçenekleri ise mavi, yeşil ve siyah ile sınırlı.

Xiaomi 14 Civi Snapdragon 8s Gen 3 işlemciyle gelecek

Akıllı telefon Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 işlemciyle gelecek. Telefon ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 67W şarj destekli 4700 mAh kapasiteli pilden alacak.

Bütün bu özellikler Civi 4 Pro ile fazlasıyla örtüşüyor. Dolayısıyla Xiaomi 14 Civi hakkındaki söylentinin doğru olduğu anlaşılıyor. Merak edilen fiyat gibi diğer bilgileri duymak içinse 12 Haziran’ı beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER