Eğlence

Microsoft, Xbox Game Pass Standard abonelik paketinin testine başladı

Xbox Game Pass Standard

Microsoft, Xbox Insider’larla yeni Xbox Game Pass Standard abonelik paketini test etmeye başladı. Yeni abonelik paketinde de standart Xbox Game Pass kütüphanesine multiplayer desteğiyle erişilebiliyor. Ancak oyunları yayınlandıkları gün bu pakette bulmak mümkün değil.

Test süresi boyunca Xbox Insider’lar Xbox Game Pass Standard’a yalnızca 1 dolara erişebilecek. Bu dönemde abonelik yenilemeleri için de yine 1 dolar ödenecek. Yeni paket tam anlamıyla kullanıma sunulduğunda ise aylık fiyatı 14.99 dolar olacak.

Microsoft ayrıca, birinci gün oyunlarının ve diğer oyunların Standard pakette ne zaman mevcut olacağı konusunda da bazı bilgiler verdi. Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Game Pass Ultimate’a gelen bazı oyunlar (birinci gün oyunları veya diğer oyun girişleri) Game Pass Standard ile hemen kullanılamayacak ve ilerideki bir tarihte kütüphaneye eklenebilecek (12 ay veya daha uzun sürebilir ve oyuna göre değişebilir).”

Xbox Game Pass Standard temmuz ayında duyurulmuştu

Microsoft, Xbox Game Pass Standard’ı geçtiğimiz ay resmen duyurmuştu. Şirket bu duyuruyla birlikte Ultimate ve PC Game Pass abonelerine yönelik fiyat artışlarını da açıklamıştı.

Microsoft, Xbox Game Pass Standard’ı “önümüzdeki aylarda” kullanıma sunacak. Konsol için Xbox Game Pass aboneliği mevcut aboneler için devam edecek. Ancak yeni Game Pass aboneleri, yeni Game Pass Standard aboneliği daha geniş bir kitle tarafından kullanılabilir olana kadar konsol seçeneğini seçemeyecek.