Eğlence

Xbox 17 Ekim’de yeni üçüncü taraf oyunların tanıtılacağı bir etkinlik düzenleyecek

microsoft xbox mobil oyun

Oyun dünyasını bu hafta hareketlendirecek bir gelişme var: Xbox, 17 Ekim Perşembe günü saat 20:00’de (TSİ) üçüncü taraf oyunların tanıtılacağı bir etkinlik düzenliyor. Etkinlik, YouTube üzerinden 4K ve 60 fps kalitesinde canlı yayınlanacak.

Yayın İngilizce olacak, ancak 16 farklı dilde canlı altyazı desteği sunulacak. Xbox, yayın sonrası daha fazla dilde altyazı eklemeyi de planlıyor. Ayrıca, Xbox kanalında sesli betimleme ve Amerikan İşaret Dili (ASL) seçenekleri ile de izlenebilecek. İngiliz İşaret Dili (BSL) versiyonu ise Xbox On kanalında bulunacak. İzleyiciler Twitch ve hatta LinkedIn platformlarında da İngilizce ve ASL ile yayını takip edebilecekler.

Partner Showcase yayını yaklaşık 25 dakika sürecek ve Xbox’ın iş ortakları tarafından geliştirilen oyunlara ait bir düzineden fazla fragman gösterilecek. Bu oyunlar arasında Alan Wake 2’nin yeni genişlemesi olan The Lake House, Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii oynanış görüntüleri ve Soulslike tarzında bir oyun olan Wuchang: Fallen Feathers’daki bazı boss savaşları yer alacak. Şirket, etkinlikte yeni oyun duyuruları yapmayı ve bazı oyunların çıkış tarihlerini de açıklamayı vadediyor. Beklendiği gibi, bu oyunların çoğu bir şekilde Game Pass’e dahil olacak.

Xbox için 2024 oldukça hareketli geçti

Xbox, 2025 yılına yaklaşırken oldukça dolu bir takvimle yılı kapatıyor. Bu yıl piyasaya çıkacak önemli birinci taraf oyunlar arasında Call of Duty: Black Ops 6, Microsoft Flight Simulator 2024 ve Indiana Jones and the Great Circle gibi yapımlar bulunuyor. Ancak, platform sahiplerinin üçüncü taraf yayıncılar ve geliştiriciler tarafından geliştirilen oyunları ön plana çıkarması her zaman heyecan verici bir gelişme olarak karşılanıyor.