Teknoloji

X yanıtlarda bağlantı paylaşılmasını engellemek için çalışıyor

avrupa birliği x mavi tik premium+ android brezilya

X platformundaki “spam” paylaşımların azalmasını sağlayacak yeni bir yöntem üstünde çalışıyor. Geçmişte de X’e eklenen pek çok özelliği önceden ortaya çıkaran bağımsız uygulama araştırmacısı Nima Owji, yanıtlarda bağlantı paylaşılmasının engellenmesi için hazırlıkların yapıldığını gözler önüne serdi.

Owji tarafından yapılan paylaşım, bu özelliğin nasıl işleyeceğini de gösteriyor. Gönderisinin altının bağlantılarla dolmasını istemeyenler, paylaşım öncesinde “Yanıtlarda Bağlantıları Devredışı Bırak” kutucuğunu işaretleyerek bağlantı barındıran yanıtları engelleyebilecek.

X’in güvenlik mühendisliğinden sorumlu kıdemli direktörü Christopher Stanley de bu özelliğin varlığını doğruladı ve gelişim sürecini kendi ekibinin yürüttüğünü ifade etti. Bu özellik, spam botlarını uzak tutmanın yanı sıra, gerçek insan kullanıcıların başkalarının gönderilerinde kendi web sitelerinin tanıtımını yapmasının da önüne geçebilir.

Ancak, kullanıcıların yanlış bilgileri çürütmeye çalışmaları ve sahte haberlerin daha fazla yayılmasını engellemeleri durumunda meşru kaynaklara bağlantı vermeleri de bu yöntem nedeniyle mümkün olmaktan çıkabilir. Bunun özellikle doğru bilginin yayılması için mücadele edenlerin de işini zorlaştıracağı söylenebilir.

Owji daha önce de X tarafından geliştirilen özellikleri keşfetmişti

Owji daha önce X’in içerik oluşturucuların gelir elde etmesine yardımcı olacak bir uygulama içi para birimi geliştirdiğini ortaya çıkardı. Web sitesindeki yaygın taklitlerden birkaç ay sonra, sitenin yeni kimlik doğrulama özellikleri üzerinde de çalıştığını da Owji ortaya çıkardı. Çalışkan araştırmacı ayrıca şirketin doğrulanmış kuruluşlara iş ilanları sunarak LinkedIn ile rekabet etmek istediğini de keşfetmişti.

İLGİLİ HABERLER