Teknoloji

X sınırlı bir çevreyle paylaşım yapma özelliğini sonlandırıyor

x twitter

X Twitter’ın eski günlerinden kalma bir özelliğin daha fişini çekiyor. Kullanıcıların belli paylaşımlarını tüm takipçileri yerine sadece kendi seçtikleri hesaplara yapmalarını sağlayan Circle (Çevre) özelliği sonlandırılıyor. X’ten yapılan açıklamada, 31 Ekim itibarıyla tüm Çevrelerin devredışı bırakılacağı belirtildi.

X’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu tarihten sonra Çevrenizle sınırlı yeni gönderiler oluşturamayacak ve Çevrenize kişi ekleyemeyeceksiniz. Ancak insanları Çevrenizden kaldırabileceksiniz.” Mikro blog servisinin paylaşımında Çevreden insan kaldırmanın nasıl yapılacağı konusunda da bilgi veriliyor.

Twitter, Çevre oluşturma özelliğini 2022’nin ağustos ayında kullanıma sunmuştu. O dönemde Elon Musk mikro blog servisinin yönetimini henüz devralmamıştı. Hatta o dönemde Musk, Twitter’ı satın almamak için mücadele veriyordu. Geçtiğimiz nisan ayında ise Çevre ile yapılan bazı paylaşımların “Sana Özel” sekmesinde görülmesi, önemli bir güvenlik ihlâli olarak dikkat çekmişti.

X Twitter devrinden miras özelliğin fişini neden çekti?

X Twitter devrinden miras kalan bu özelliğin fişinin neden çekildiği konusunda net bir bilgi vermedi. Ancak şirketin son zamanlarda Topluluklar özelliğini daha çekici hâle getirmeye çalıştığı biliniyor. Çevre ve Topluluklar özelliklerinin kesiştiği şeklinde bir düşünce, X’i böyle bir karar almaya yönlendirmiş olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER