Teknoloji

X San Francisco’daki merkez ofisini kapatıyor

x san francisco

X, uzun süredir faaliyet gösteren San Francisco ofisini yakında kapatacak ve çalışanlarını Bay Area bölgesindeki başka ofislere taşıyacak. Konuyla ilgili açıklama, şirketin CEO’su Linda Yaccarino tarafından çalışanlara gönderilen bir e-postayla yapıldı.

Yaccarino’nun çalışanlara gönderdiği mesaj, Elon Musk’ın X’in genel merkezini Kaliforniya’dan Austin, Teksas’a taşımakla tehdit etmesinden birkaç hafta sonra geldi.

Yaccarino’nun mesajında Teksas’tan bahsedilmemesi ise dikkat çekiyor. San Francisco ofisinin birkaç hafta içinde kapatılacağını belirten Yaccarino, buradaki çalışanların bir süre xAI’ın da kullandığı bir ortak çalışma alanından faydalanacağını ve buna ek olarak San Jose’deki başka konumların da kullanıllacağını ifade etti.

Elon Musk’ın Twitter’ı veya yeni adıyla X’i satın almasından bu yana şirket ve San Francisco arasındaki ilişkinin biraz sallantılı olduğu söylenebilir. Şirketi devraldıktan kısa bir süre sonra uzaktan çalışmayı yasaklayan Musk, Twitter çalışanlarının büyük kısmını San Francisco’daki merkez ofisine çağırmıştı.

Musk daha sonra binanın tepesine dev bir X işareti yerleştirdiği ve ofis alanını çalışanların uyuması için otel odalarına dönüştürdüğü iddiaları nedeniyle şehrin Yapı Denetim Departmanı ile ters düştü. Şirketin ev sahibi ayrıca ödenmemiş kira nedeniyle X’e dava açmış, ancak bu dava reddedilmişti.

Musk, San Francisco ve seçilmiş liderleriyle ilgili sık sık şikayette bulunmasına rağmen daha önce şirketin genel merkezini şehirde tutmaya söz vermişti. Musk, başka şehirlerden X’in genel merkezinin taşınması için teşviklerin geldiğini de belirtmişti.

X’in sahibinin söz konusu açıklaması şu şekildeydi: “Üstelik şehir, birbiri ardına gelen şirketlerin ayrılması veya gitmesiyle bir felaket sarmalında. Bu nedenle, X’in de taşınmasını bekliyorlar. Biz taşınmayacağız. Gerçek dostlarınızın kim olduğunu ancak işler kötüye gittiğinde anlarsınız. San Francisco, güzel San Francisco, diğerleri sizi terk etse de, biz her zaman dostunuz olacağız.”

X San Francisco ofisinin akıbeti konusunda başka sinyaller de gelmişti

Ancak Musk’ın Austin’e taşınmaya dair son paylaşımlarından önce bile, X’in ayrılmaya hazırlanıyor olabileceğine dair başka işaretler vardı. San Francisco Chronicle gazetesinin temmuz ayındaki haberine göre, X’in yer sahibi şirketin 76.000 metrekarelik genel merkezinin büyük bir bölümünü başka kullanıcılara da kiralamak istiyordu.