Teknoloji

X Premium kullanıcıların birbirleriyle etkileşim kurmalarını ödüllendirecek

avrupa birliği x mavi tik premium+ android brezilya

X, platformunda içerik üreticilerinin para kazanma yöntemlerinde önemli bir değişiklik yapıyor. Geçen yıldan beri şirket, doğrulanmış kullanıcıların gönderilerine gelen yanıtlarda reklamları görmesi üzerine içerik üreticileriyle gelir paylaşımı yapıyordu. Ancak X, yaptığı açıklamada artık içerik üreticilerinin Premium kullanıcıların içeriklerle olan etkileşimlerine göre ödeme alacağını duyurdu.

Başka bir deyişle, X Premium’a abone olan kişiler ne kadar çok diğer Premium abonelerinin içerikleriyle etkileşim kurarsa, teorik olarak hepsi o kadar fazla kazanç elde edecek. Ancak pratikte bu durum, Premium kullanıcıların yanıtlar bölümünde daha fazla görünmesine yol açabilir. Zaten Premium aboneleri, yanıtlar kısmında öncelikli olma hakkına sahip ve bu öncelik, abone oldukları Premium katmanına bağlı olarak değişiyor.

Yeni yaklaşımın içerik üreticileri için gerçekten daha yüksek ödemeler sağlayıp sağlamayacağı ise henüz bilinmiyor. X, X Premium’a kaydolarak platformda “geçimini sağlama” vaadinde bulunuyor, ancak mevcut koşullar altında aboneler düşük ödeme almaktan şikayetçi.

X’in içerik üreticileriyle yaptığı gelir paylaşımı şartlarına göre, kullanıcıların gönderilerdeki görüntülenme sayılarını yapay olarak artırdığı tespit edilirse programdan çıkarılacaklar. Yine de bu durumun, kullanıcıların sistemi manipüle etmeye çalışmasını engelleyip engellemeyeceği zamanla görülecek. X Premium hesabına göre, “sadece Premium kullanıcıların gerçek etkileşimleri” kazançlara yansıtılacak.

X Premium abonelik gelirinin yüzde 25’ini içerik üreticilerine gönderecek

8 Kasım itibarıyla, yanıtlardaki “doğrulanmış reklam gösterimleri” gelir paylaşımını etkilemeyecek. Şirket, bir destek belgesinde Premium aboneliklerden elde edilen gelirin “yüzde 25’e kadar olan kısmının doğrudan içerik üreticilere gideceğini” belirtti.