Teknoloji

X Premium+ aboneleri artık reklam görmeyecek

avrupa birliği x mavi tik premium+ android brezilya

X Premium+ abonelik paketini tamamen reklamlardan arındırdı. Böylelikle bu katman tamamen reklamsız hâle gelmiş oldu. Premium+ kullanıcıları zaten ana akışlarında reklam görmüyordu. Ancak uygulamanın diğer bölümlerinde kullanıcıların karşısına yine reklamlar çıkıyordu.

X’in aboneliklerine ilişkin SSS sayfasında daha önce Premium+ için reklamsız özelliğinin X’in diğer yerlerindeki tanıtılan içerikler için geçerli olmadığı açıkça belirtiliyordu. Şirket bunun profillerdeki, gönderi yanıtlarındaki, trendlerdeki ve medya oynatıcısındaki reklamları kapsamadığını açık şekilde belirtmişti.

X’teki duyuru paylaşımında bazı kullanıcılar şirketin gelir paylaşımı şeması hakkında endişelerini dile getirdi. Kullanıcılar X’in reklam gelirinin bir kısmını alarak sosyal ağda para kazanabiliyor. Ancak yalnızca bir diğer doğrulanmış kullanıcı reklamı görürse para kazanmak mümkün hâle geliyor.

Bu yüzden X mühendisi Eric Farraro, yaratıcıların ödemelerinin beklenenden düşük olduğu yönündeki yaygın şikayetine yanıt olarak bir gönderi paylaştı ve şu ifadeleri kullandı: “Gelir yalnızca Doğrulanmış kullanıcılara gösterilen reklamlar için kazanılır. Bu, programı manipüle etme girişimlerini azaltmanın birçok yolundan biridir.”

Ancak reklamlar en başından itibaren Premium+ aboneleriyle sınırlı olduğundan, bunun X’in kullanıcılarıyla paylaşabileceği gelir miktarı üzerinde büyük bir etkisi olmayabilir.

X Premium+ aboneliği için ne kadar ödemek gerekiyor?

X’in temel aboneliğinin aylık fiyatı 49,84 TL. Premium için aylık 130,83 TL ve Premium+ için de 261,67 TL ödemek gerekiyor.