ManşetlerTeknoloji

X, engellediğiniz hesapların gönderilerinizi görmesine izin verecek

avrupa birliği x mavi tik premium+ android brezilya

X, engellediğiniz kişilerin gönderilerinizi görmesine izin verecek. Pazartesi günü yaptığı bir yanıtla X’in sahibi Elon Musk, “bloklama işlevinin o hesabın etkileşim kurmasını engelleyeceğini, ancak herkese açık gönderilerin görülmesini engellemeyeceğini” belirtti.

Halihazırda X, birini engellediğinizde onların profilinizi görüntülemeye çalıştığında “Engellendiniz” mesajını gösteriyor. Bu, yalnızca gönderilerinizi değil, aynı zamanda cevaplarını, medyalarını, takipçilerini ve takip listesini de görmelerini engelliyor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1838285460440862861?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1838285460440862861%7Ctwgr%5Ee6aee0512dff9da4c872a0e76f492c281c22e589%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2024%2F9%2F23%2F24252438%2Fx-blocked-users-view-public-posts

The Verge’e konuşan bir kaynak, platformun bu değişikliği yapma sebebinin, kullanıcıların başka bir hesapla veya oturumu kapatarak zaten engelledikleri kişilerin gönderilerini görebilmeleri olduğunu söyledi. Ancak pek çok kullanıcı, oturum kapalıyken bir profilin görüntülenemediğine dikkat çekiyor.

Musk, bloklama özelliğine karşı duyduğu memnuniyetsizliği daha önce de dile getirmişti. Geçen yıl, bu özelliğin “anlamsız” olduğunu söylemiş ve “daha güçlü bir sessize alma özelliği” lehine kaldırılması gerektiğini belirtmişti. Ayrıca, kullanıcıların platformda insanları engellemesine tamamen son vermeyi ve bu işlevi yalnızca direkt mesajlarla sınırlamayı planladığını ifade etmişti.

X’in bloklama butonu bir kişinin gönderilerle etkileşim kurmasını engellemeye devam etse de, bu kişilerin gönderileri görmeye devam edebilmesi, kötü niyetli kullanıcıların mağdurlarını taciz etmeye devam etmesini kolaylaştırabilir.

Bu yeni değişiklik, X kullanıcıları arasında endişe yarattı. Engelledikleri kişilerin gönderilerini görmelerine devam edebileceği fikri, özellikle çevrim içi taciz ve zorbalık gibi konularla mücadele eden kullanıcılar için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Musk’ın bu konuda geçmişte de eleştirildiği bilinirken, platformun blok özelliğini daha da işlevsiz hale getirme eğilimi, kullanıcıların güvenlik ve gizlilik kaygılarını artırıyor.

Elon Musk, X üzerinde sürekli olarak değişiklikler yapıyor

Elon Musk’ın platformun geleceğiyle ilgili sürekli değişiklikler yapma eğilimi, X’in kullanıcı deneyimi üzerindeki etkileri konusunda belirsizlikler yaratmaya devam ediyor. Bu adımın, kullanıcıların çevrim içi güvenliğine ne tür etkilerde bulunacağı ise zamanla netleşecek.