ManşetlerTeknoloji

Artık tüm X kullanıcılarının beğenileri gizlenecek

elon musk x

Eski adıyla Twitter, hâlâ tam anlamıyla alışılamayan yeni adıyla X’te beğendiğiniz gönderiler daha önce herkes tarafından görülebiliyordu. Bu beğenilerin başkaları tarafından görülebilmesi, kimi kullanıcıların da başını belaya sokuyordu. X artık bir kişinin beğendiği gönderileri sadece o kullanıcıya gösterecek.

X’in Mühendislik hesabından yapılan paylaşımda, kullanıcıların beğendikleri paylaşımları görmeye devam edebileceği, ancak bunun diğer kişilerden gizleneceği belirtildi. Gönderi sahipleri beğeni sayılarını ve gönderilerini kimin beğendiğini görebilecek. Ancak diğer kişilerin beğendikleri gönderiler bir liste olarak sunulmayacak.

X’in sahibi Elon Musk, “İnsanların herhangi bir saldırı korkusuna maruz kalmadan gönderileri beğenmesine izin vermek önemli” sözleriyle bu değişikliği değerlendirdi.

İçerik oluşturucular ve ödeme yapan kullanıcılar, gönderi etkileşimini takip edemeyeceklerini ve ücretli beğeniler yoluyla platform manipülasyonunu artıracağını iddia ettikleri bu değişiklikten memnun değil. Ancak bu, kullanıcıların zorbalığa maruz kalmayacaklarını bilerek daha fazla şeyi sevmelerine olanak tanıyabilir.

Daha önce sadece X Premium abonleri beğenilerini gizleyebiliyordu

Tüm kullanıcılar için beğenileri gizlemek, insanları X Premium abone olmaya teşvik eden nedenlerden birini ortadan kaldırmak anlamına geliyor. X’in gelirleri 2023’te büyük bir düşüş yaşamış ve yeniden toparlanma konusunda Premium aboneliklerine ciddi anlamda bel bağlanmıştı.

İLGİLİ HABERLER