Teknoloji

WWDC 2024’te yeni donanım beklentisi azalıyor

wwdc 2024

Apple’ın merakla beklenen Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 2024’e sayılı günler kala, etkinlikte neler duyurulacağına dair beklentiler ve söylentiler hız kazandı. Bu yılki etkinliğin, özellikle yazılım yeniliklerine odaklanması bekleniyor. iOS 18’in yapay zeka odaklı özellikleri ve Vision Pro’nun ilk büyük yazılım güncellemesi, WWDC 2024 dahilinde öne çıkacak başlıca konular arasında yer alıyor.

WWDC, geleneksel olarak yazılım odaklı bir etkinliktir. Apple, bu konferansta genellikle yeni yazılım sürümlerini ve geliştiricilere yönelik yenilikleri tanıtır. Ancak, geçmişte bu etkinlikte önemli donanım duyurularının da yapıldığı görülmüştür. İşte son yıllarda WWDC’de duyurulan bazı donanımlar:

  • 2023: Vision Pro, 15 inç MacBook Air, Mac Pro, Mac Studio
  • 2022: MacBook Air, 13 inç MacBook Pro
  • 2021: Donanım duyurusu yapılmadı

Geçen yılki WWDC, Vision Pro’nun ilk kez tanıtılması ve bir dizi yeni Mac modelinin duyurulmasıyla büyük bir donanım etkinliği olarak öne çıktı. 2022 yılında da yeni Mac modelleri tanıtıldı. Ancak, 2021 yılı WWDC’de donanım duyurusu yapılmayan nadir yıllardan biriydi.

WWDC 2024’te yeni donanım beklentisi az

Mark Gurman’ın Power On bülteninde yer alan bilgilere göre, bu yılki WWDC’de yeni donanım duyurusu yapılmayacak. Gurman, etkinliğin tamamen yazılım güncellemelerine odaklanacağını belirtti. Mayıs ayında yeni iPad modellerinin tanıtılması ve eylül ayındaki yıllık iPhone etkinliğine kadar yeni iPhone, AirPods ve Apple Watch modellerinin gelmeyecek olması, WWDC 2024’te donanım duyurusu yapılmayacağını destekleyen faktörler arasında bulunuyor.

Gurman, yeni Vision Pro’nun da yakın zamanda tanıtılmayacağını ve AirTag 2‘nin de önümüzdeki yıla kadar çıkmayacağını ifade etti. Ayrıca, yeni bir Apple TV veya M4 Mac serisinin de bu sonbahara kadar gelmeyeceğini belirtti. Bu bilgiler doğrultusunda, yeni donanım bekleyen kullanıcıların eylül ayında düzenlenecek olan Apple’ın yıllık iPhone etkinliğine kadar sabretmesi gerekecek.

WWDC 2024’te, yazılım dünyasında büyük yenilikler ve gelişmelerin tanıtılması bekleniyor. Özellikle iOS 18’in getireceği yapay zeka özellikleri ve Vision Pro’nun ilk büyük yazılım güncellemesi, geliştiriciler ve kullanıcılar için büyük bir heyecan kaynağı olacak. Bunun yanı sıra, Apple’ın diğer platformları için de yeni işletim sistemi sürümlerinin duyurulması bekleniyor.

WWDC 2024 kapsamında yeni donanım duyurusu yapılması beklenmiyor. Bu yılki etkinliğin tamamen yazılımsal yeniliklere odaklanacağı ve geliştiricilere yönelik önemli güncellemelerin tanıtılacağı öngörülüyor. iOS 18, Vision Pro ve diğer Apple platformları için gelecek yenilikler, WWDC 2024’ün ana gündemini oluşturacak. Yeni donanım duyurularının ise Eylül ayında gerçekleştirilecek Apple’ın yıllık iPhone etkinliğine saklanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER